2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Tiszta / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-08-08 06:41:01

Imádják Ferencszállás hatalmas mackóját

Szalmabálákból készült, öt méter magas. Rengetegen készítenek fotót a medvéről, amely még egy hónapig lesz megtekinthető.

Imádják Ferencszállás hatalmas mackóját

Az utóbbi hónapokban elszaporodtak a medvék Székelyföldön, gyakran házakba, falvakba is bemennek. Nagyobb távolságokat is bejárnak, de azt nem sejtettük, hogy egy mackó Ferencszállás főteréig is eljut.

„Mintegy három bála magasságú” – azaz 4,5-5 méteres az a szalmamedve, amely már egy hete áll a bánáti faluban, tudtuk meg Jani János polgármestertől. Barátságosan néz, mézet sem kér, nem véletlen, hogy nagyon népszerű, szinte mindenki lefotózza, aki arra jár.

A szeptember elején tartandó falunapra minden évben készítenek köszöntőbábut szalmabálákból, korábban állt család, valamint kukutyini hagyományokra utaló halász csónakkal és kisvakond is. Idén úgy döntöttek, hamarabb készítik el, mert így nem kell egy hónapon keresztül raktározni. Az interneten keresgéltek, végül a mackóra esett a választásuk. A közmunkások Dinnyés Norbertné irányításával és Leoveanu Alex segítségével állították fel a medvét, a szalmabálákat a deszki Agronómia Kft. adta.

A mackót szeptember elejéig lehet megtekinteni.

Forrás: szegedma.hu