2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Regionális Hírek
Kovács Péter | 2017-05-17 08:33:38

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

Május utolsó előtti hétvégéjén ismét „hidivásározik” a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete! Immár 7. alkalommal vesznek részt a Szeged Napja ünnepségsorozat záróeseményén, a Hídivásáron, ahol ezúttal is családi programokkal, játékos és elgondolkodtató formában hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

Az egyesülek évről évre a Szegedi Hídivásáron is igyekszik teljesíteni küldetését. Teszik ezt azért, hogy közelebb hozzák az emberekhez az állatvédelem ügyét, megismertessék az érdeklődőkkel a helyes állattartás szabályait, és bemutassák lelkes kis közösségük áldozatos munkáját. Ünnepi kitelepülésük legkézzelfoghatóbb célja ugyanakkor nem más, mint hogy kevesebb cica és kutya kerüljön az utcára az emberek felelőtlensége miatt és  csökkenjen az állatkínzásos esetek száma.

Ezúttal május 19-e és 21-e között, naponta 9-től 19 óráig találkozhatnak a szervezet standjával kicsik és nagyok Szegeden, az Oskola utcában. Szórakoztató, családi programjaik részeként:

  • a gyerekeket állatvédő Tudáspróba várja, a jól teljesítők közt értékes ajándékokat sorsolunk ki
  • a felnőtt állatbarátokat szaktanácsadással segítjük, kiadványainkból egyesületünk munkájába is bepillantást nyerhetnek
  • ott lesz két kutyusunk,  Polly és Miru,  várják majd a sok simit
  • és jó idő esetén kiválasztható cicababákban is gyönyörködhet, aki megáll nálunk.

Természetesen folytatódik a Plüsscicás adománygyűjtés is Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központjának létrehozásáért!

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

A kampány keretében eddig néhány százezer forint gyűlt össze az adományozók jóvoltából, elsődleges cél a központnak megfelelő ingatlan megszerzése lesz.

 

Forrás:
Nyitrai Ágnes elnök