2018. február 19. hétfő, Zsuzsanna
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
0°C
Tiszta / -1°C
k / 0°C
sze / 2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-12-06 11:04:15

Idén is lesz gyermekkarácsony!

Immár 10. alkalommal rendeznek karácsonyi ünnepséget a hátrányos helyzetű gyermekek részére december 9-én, szombaton Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sas Rendezvényházban – tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Kószó Péter alpolgármester szerdán délelőtt a Polgármesteri Hivatalban.

Idén is lesz gyermekkarácsony!

A városi gyermekkarácsonyt civil szervezetek és magánszemélyek támogatásával rendezi meg Hódmezővásárhely, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ pedig a programok szervezésében működik közre. Dr. Kószó Péter a szerdai sajtótájékoztatón megköszönte az eddigi adományokat, elmondta, több, mint 3 millió forint gyűlt össze azért, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, jelenleg mintegy 700-750 gyermek karácsony előtti időszakát szebbé tegyék ezzel a programmal.

Idén is lesz gyermekkarácsony!

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője elmondta, kiemelten fontos számukra, hogy advent időszakában ezekre a gyerekekre különösen nagy figyelmet fordítsanak. Kedden az önkormányzat és a Mozaik Mozi szervezésében megvalósuló jótékonysági mesevetítésen mintegy 150 gyermek arcára csaltak mosolyt. A gyermekkarácsonyhoz pedig mintegy 64.000 forinttal járultak hozzá a BMFK és Bagi Mátyás funkcionális tréner által szervezett jótékonysági Ezt válaszd! tornáján résztvevők is. December 9-én ajándékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket és szüleiket a Fekete Sas Rendezvényházba. A foglalkozásokon színezhetnek, díszeket készíthetnek és egyéb, kézzel készített tárgyakat alkothatnak. A felhőtlen kikapcsolódásról előadások is gondoskodnak, idén a Mini Manó Színház szórakoztatja kicsiket és nagyokat egyaránt, zenés, interaktív előadással, amely a Mikulás manó földjén címet viseli.

Idén is lesz gyermekkarácsony!

Továbbra is várják a gyermekkarácsonyhoz hozzájárulók adományait. Két módon adakozhatunk: a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal pénztárában történő befizetéssel, illetve a következő bankszámlaszámon juttathajuk el adományainkat: 11500092-11080563

 

Ács Helga