2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-03-20 12:26:10

Ideiglenes parkolót alakítanak ki a Zrínyin

Ideiglenes parkolót alakítanak ki Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi utca 12-14. szám alatti üres telken. Erről Hegedűs Zoltán alpolgármester adott tájékoztatást hétfőn délelőtt, aki a távlati tervekbe is beavatta a sajtó képviselőit.

Ideiglenes parkolót alakítanak ki a Zrínyin

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, befejeződött a Zrínyi utca 12-14. szám alatti ház bontása. Sokakban kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy milyen módon hasznosítják majd ezt a területet. Hegedűs Zoltán alpolgármester ezekre a kérdésekre adott választ.

Ideiglenes parkolót alakítanak ki a Zrínyin

A felmerült igényeknek megfelelően a helyet – mely mintegy 2400 négyzetméter – ideiglenesen parkolóvá alakítják át. A felmérések azt mutatják, hogy a kórház környékén hatalmas gépjárműforgalom van, nagyon sokan állnak le autóval, és a kórház külső és belső parkolója is folyamatosan tele van. Tehát mintegy 3-400 gépjármű parkoltatásának megoldására lenne szükség. Ezzel az ideiglenes lehetőséggel 70 gépjárműnek lesz hely.

Ideiglenes parkolót alakítanak ki a Zrínyin

Egy szórt felületet kap a terület, melyen már zajlanak a munkálatok. Ezt az autósok jövő hét hétfőtől, azaz március 27-től vehetik igénybe parkolás céljából. Hasonlóan fog kinézni, mint annak idején a Hódi Pál utcán, a Posta melletti terület. Mivel a placc fizető övezetben helyezkedik el, így a parkoló automatánál jegyet kell vásárolni.

Ideiglenes parkolót alakítanak ki a Zrínyin

Hosszú távú tervek is vannak a telek kapcsán. A frekventált helyen lévő ingatlan elsősorban szolgáltatási célokat kell, hogy szolgáljon. Ez kereskedelmi, irodai, esetlegesen egészségügyi szolgáltatásokat foglalhat magában. Emellett a mélygarázs ötlete is megmarad, hiszen közel 3-400 autó parkoltatását kell megoldani. Erre egy többszintes mélygarázs kialakítását tervezik. A koncepciót az áprilisi rendes testületi ülésen tárgyalják.

Ideiglenes parkolót alakítanak ki a Zrínyin

Más témában is kérdezték az alpolgármestert. A Liget sorral kapcsolatban érdeklődtek, melynek előzményeiről ide kattintva olvashat. A Liget sor fáit a konzultáció után – kötelezettségüknek megfelelően – eltávolították. Felmerült az a kérés, hogy ne erdészeti csemetékkel pótolják, hanem előnevelt fákkal. Így mintegy két méter körüli, földlabdás juharfák lesznek elültetve. A hétfői napon el is kezdődött a fák elültetése.

 

RV