2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-06 13:13:48

Ida néni 90 évesen még jószágot gondoz

A magyarcsanádi Pásztor Lászlóné 90 esztendősen sem pihen, ellátja a ház körül lévő jószágokat és ápolja kertjét is. Születésnapja alkalmából csütörtökön az önkormányzat, illetve a helyi református közösség is felköszöntötte.

Ida néni 90 évesen még jószágot gondoz

Pásztor Lászlóné Szűcs Ida 1927. július 6-án született Csanádpalotán. Szinte még karon ülő baba volt, mikor a szüleivel Magyarcsanádra került, ahol mind a mai napig él. Ida nénit 90. születésnapján csütörtökön az önkormányzat nevében Farkas János polgármester és Tóth-Pál Lászlóné alpolgármester köszöntötte fel. Mivel az ünnepelt nagyon vallásos, így a helyi református közösség részéről Vladár Sándor lelkész is eljött a kis ünnepségre. A lelkipásztor nem csupán ajándékot hozott, hanem Ida nénivel közösen énekelt is.

Ida néni 90 évesen még jószágot gondoz

- Mivel foglalkoztam? Mindenes voltam, ha kellett, akkor gondoztam a jószágot, máskor meg a földeken dolgoztam, sőt, egy kis ideig boltos is voltam - mesélte Ida néni. A munkabírásából mostanra is maradt, hiszen a csanádi háza körül lévő gyöngyöst, libát, tyúkot ő eteti, itatja, de ellátja a kutyát és a macskát is. Nagyon szereti a virágokat, így az udvarán rengeteg található belőlük. Természetesen ő ápolja a kertet is.

Ida néni 90 évesen még jószágot gondoz

Az ünnepeltnek három fia, négy unokája és egy dédunokája van. - Lacika most múlt két esztendős, úgy szólít, hogy Ida dédi, szerencsére sokat találkozunk, mivel  szomszédos Apátfalván lakik, így a szülei sűrűn elhozzák hozzám - sorolta Ida néni.

Ida néni 90 évesen még jószágot gondoz

Pásztor Lászlóné szerint több dolognak is köszönhető, hogy ilyen szép kort megélhetett. Elmondta: elsőként Istennek, aztán a szerető családjának, valamint annak, hogy világ életében dolgozott, tevékenykedett, s nem ült egy helyben.

Ida néni 90 évesen még jószágot gondoz

Munkatársunktól. K.