2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-06-14 20:40:15

Huszonegy érem, egy klub

A huszonegy az gombócból is sok, nemhogy éremből, amit ráadásul egyetlen egy klub gyűjtött be, röpke egy hónap alatt. A Makó Budo Klub versenyzői érték el ezt a kiváló eredményt, amiről szerdán számoltak be a sajtó képviselőinek.

Huszonegy érem, egy klub

A Makó Budo Klubról azt nem lehet elmondani, hogy pihennének a tagjai. A versenyzők ugyanis alig egy hónap leforgása alatt huszonegy érmet gyűjtöttek be különféle sporteseményeken. Erre a szép sikerre méltóan lehetnek büszkék, amit meg is osztottak szerdán a székházukban a sajtó jelenlévő képviselőivel. Hogy pontosan kik és mit nyertek, azt a klub elnöke, Márton Imre itt részletezi:

Huszonegy érem, egy klub

Huszonegy érem, egy klub

Horváth Ákos

Horváth Ákos mindössze két esztendeje taekwondózik, de ennek ellenére a 15. Nemzetek Tornájáról küzdelmi számban ezüsttel térhetett haza. - Nagyon jól éreztem magam Hatvanban, ahol nyolc ország sportolói küzdöttek egymással - tudtuk meg a fiútól. Ákos igazi küzdősportos családból származik, hiszen szülei, unokatestvére is ezzel foglalkozik, ráadásul a legjobb haverjával jár az edzésekre. Ákos nem titkolt célja, hogy megszerezze a fekete övet.

Huszonegy érem, egy klub

A kick-box szakosztálya is igen erős a klubnak, ami nagyrészt Makó János szakosztályvezetőnek, 4. danos mesternek köszönhető. Most két tanítványára, Kovács Laura Fannira és Nagy Ramónára lehet a legbüszkébb. A lányok 100 százalékon fölül teljesítettek, hiszen azon a világkupán vettek részt, melyre háromezren neveztek. A makói duó nem csupán itt, hanem a magyar bajnokságban is diadalmaskodott.

Huszonegy érem, egy klub

A klubnak nemrég lett erőemelő szakosztálya is. Eger adott otthont az Erőemelő Profi Ligának. Itt Majoros Róbert hatszoros bajnok lett, a 103 kilós makói fiatalember összesen 790 kilós teljesítménnyel lett a mezőny legjobbja. Klubtársa, Marton Gergely két számban állhatott a dobogó legfölső fokára, az ő összteljesítménye 570 kilogramm.

Huszonegy érem, egy klub

Munkatársunktól. K.