2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Gazdaság és Politika
Soós Kata | 2018-01-10 07:56:58

Hol az igazság?A Legrand közleménye!

Hol az igazság?A  Legrand közleménye!Több fórumon is elhangzott, hogy a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választáson induló hét gyermekes Márki-Zay Pétert, miután bejelentette, hogy indul a posztért, a munkahelyéről kirúgták, utcáját kamerával figyelik. Szerkesztőségünk megkereste Márki-Zay Péter volt munkáltatóját, a Legrand Hungary Zrt-t, aki a következő közleményben válaszolt.

KÖZLEMÉNY

Tekintettel arra, hogy Dr. Márki-Zay Péter volt munkavállalónk nyilvánosság előtt tett cégünkhöz köthető kijelentéseivel kapcsolatban a Rádió7 szerkesztő-műsorvezetője különféle kérdésekkel keresett meg bennünket, az alábbi közleményt adjuk ki:

A LEGRAND Magyarország Zrt. minden döntését kifejezetten üzleti és szakmai szempontok alapul vételével hozza meg.

Cégünk egy munkaviszony létesítésekor, annak egész tartama alatt és megszüntetésekor –ahogy az történt Dr. Márki-Zay Péter esetében is– a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékeli. Döntéseinkben soha nem játszott szerepet és a jövőben sem fog a munkavállalóink politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása.

Dr. Márki-Zay Péter 2016. áprilisától – 2017. decemberéig dolgozott a cégünknél marketing és belföldi logisztikai vezetői munkakörben

A munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés, –ahogyan ez minden kiemelt vezetői munkakör esetén előírás– a Legrand Csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017. októberében született meg.

Ebben az időszakban Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét még Almási István Úr töltötte be.

A munkaviszony megszüntetésének közlésére, a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektjeink lezárását követően, decemberben került sor. A lehetőségünkhöz képest legkedvezőbb megoldást ajánlottuk fel, melyet a munkavállalónk elfogadott.

A munkaviszony megszűnésének egyéb kérdéseiről és körülményeiről, a személyiségi jogok-, és a titokvédelem megtartása érdekében semmiféle felvilágosítást nem áll módunkban és nem is szándékozunk közzétenni.

Ezzel a tájékoztatással a LEGRAND Magyarország Zrt. az ügyet részéről lezártnak tekinti.

Legrand Zrt., Szentes, 2018.01.08.