2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-09-10 09:08:32

HLKC: A csapatkapitány hajtós meccset vár

Megváltozott felállásban, több új játékossal vág neki az új szezonnak szeptember 10-én a Hódmezővásárhelyi LKC. Heten távoztak és heten érkeztek. A vasárnapi meccs előtt a vásárhelyi születésű Lovistyék Kittivel beszélgettünk, aki először játszhat majd nagyszülei előtt.

HLKC: A csapatkapitány hajtós meccset vár

Promenad.hu: Hogy értékeled a csapat felkészülését?

Lovistyék Kitt: „Egy nagyon jó felkészülésen vagyunk túl. Az erőnléti részt külön edzővel, Mucsi-Márkus Klárával, a labdás részeket pedig Bartók Csaba vezetőedzővel végeztük. Mindenki egészséges volt, egyetlen egy játékosunk volt, aki a rehabot végzi, így ő az, aki majd meg csatlakozni fog a csapathoz. Mindenkinek sikerült gyorsan beilleszkedni, és attól függetlenül, hogy augusztus hetedik kezdtünk, úgy gondolom, hogy gyorsan mindenki beilleszkedett. Igazából ez nem is volt nehéz, hiszen elég fiatal a társaság.”

Miként értékeled az edzőmeccseket? Hat meccset vívtatok meg gyakorlásként.

Lovistyék Kitt: „Orosházán kezdtünk, ők azért egy erős csapat, előrébb vannak, mint mi, hamarabb is kezdték a felkészülést. Az első mérkőzésen 10 gól felett kaptunk ki, a második edzőmérkőzésen viszont öttel kaptunk ki. Ez mindenképpen pozitív. Haladunk lépcsőfokról lépcsőfokra. Igaz az Orosháza kupa az nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de az azt követő héten is játszottunk egy edzőmérkőzést Algyőn, ott viszont fölényesen nyertünk.”

A Szeged KKSE csapatától jöttél Hódmezővásárhelyre. Mi volt a váltás oka?

Lovistyék Kitt: „Nem szerettem volna távoli csapathoz igazolni, lett volna rá lehetőségem, de úgy gondolom, hogy vásárhelyi születésűként, ki is akartam már magam próbálni, hogy milyen úgymond itthon játszani. A hazai közönség fontos, nekem a nagyszüleim, rokonaim itt laknak, és megtiszteltetés számomra, hogy előttük is tudok játszani, hiszen eddig nem tudtak eljönni a meccseimre, főleg a nagyszüleim.”

A HLKC csapatánál igazi vezéregyéniségként számítanak rád, hiszen te leszel a csapatkapitány az új szezonban.

Lovistyék Kitt: „Igen, ez is nagy megtiszteltetés. Egy hónapja vagyok itt, mégis úgy döntött a csapat és a vezetőedző is, hogy én legyek a csapatkapitány. Ez igazán nagy dolog számomra, hiszen nem gondoltam volna. A fiatalokkal is egy hullámhosszon tudok lenni, persze én sem vagyok öreg. Sokszínű vagyok, de mégis egyet tudok érteni dolgokkal, viszont határozottan megmondom, ha valami nem tetszik. Talán ez az, ami miatt rám gondoltak.”

Szeptember 10-én az Eger ellen kezditek a bajnokságot. Mit vársz?

Lovistyék Kitt: „Egy erős, hajtós meccset várok, hiszen az Eger csapata az élmezőnyhöz tartozik. Mi a középmezőnyt tűztük ki célul a vezetőséggel és a vezetőedzővel. Nem lesz könnyű, de a javunkra váljék, hogy mi vagyunk hazai pályán, hogy bemutatkozhatunk a hazai közönség előtt. Nem fogjuk őket feltartott kézzel várni ebben biztos vagyok. Ha összeáll minden úgy, ahogy az edzőnk ezt szeretné, amit az elmúlt hetekben gyakoroltunk, akkor úgy gondolom, hogy egy szoros és nehéz mérkőzésen, akár még nyerhetünk is. Aztán, hogy mit hoz a hétvége, milyen kezdést szán nekünk a sort az már más kérdés.”

szcs