2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Belföldi Hírek
Nagy Ágnes | 2012-09-12 10:30:21

Hídvégi: Mindszent a kedvenceim közé tartozik

Több mint háromszázan tekertek a Tiszavölgy Kalandtúrán szeptember 7. és 9. között. A csoportot végig kísérte Hídvégi Üstös Pál, a Tisza Nagykövete, akit az élményeiről kérdeztünk.

A Tisza Nagyköveteként, szinte minden településen éjszakázott már az elmúlt 6 évben, ami a folyó mellett fekszik. Mindszent a kedvenc városaim közé tartozik, van egy varázsa, amit nehéz megfogalmazni – tudtuk meg Hídvégi Üstös Páltól, aki hozzátette a Kalandtúra során hihetetlen összefogást tapasztalt, ami nagyon jó dolog, hiszen sok ember találkozik egy – egy ilyen program során.

Hídvégi: Mindszent a kedvenceim közé tartozik

A Tiszavölgyi Kalandtúra során nem sok idő jutott a pihenésre, hiszen még a programok előtt be kellett járni a terepet, fel kellett deríteni a hol – milyen lehetőségek vannak, illetve különféle engedélyeket kellett beszerezni. Maga a túra 5 hétvégén át tartott, ami minden héten három napot vett igénybe. Ez alatt az idő alatt a résztvevők eveztek a Tiszán és annak vízgyűjtő területein, vetélkedőket rendeztek, de főleg kerékpároztak.

Hídvégi: Mindszent a kedvenceim közé tartozik

A Kalandtúra 5. állomásán is igyekeztek megismerni a Tisza mellett élő emberek mentalitását, a hagyományos értékeket valamint a gasztronómiát. A résztvevők részére a programok ingyenesek voltak, amellett, hogy teljes ellátást kaptak a szervezők biztosítottak számukra sátrat, matracot, hálózsákot valamint kaptak pólót, bögrét és kulacsot is.

Hídvégi: Mindszent a kedvenceim közé tartozik

A csoport szombat délután érkezett Mindszentre, ahol az élő Tisza partján, a kempingben töltötték az éjszakát. Hídvégi Üstös Pál elmondta külön örült, hogy Szegváron csatlakozott hozzájuk a 80 éves Gémes Ferenc is. A Tisza Nagykövete örömmel mesélte, hogy a résztvevők láthatóan jól érezték magukat, hiszen a megjegyzéseik és a csillogó tekintetük is erről árulkodik.

 

Nagy Ágnes