2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-10 18:05:04

Hiányzó adóforintoktól a fejlesztésekig

Néhány magánszemély és vállalkozás még mindig nem fizette be a különféle adókat - ez is szóba került a keddi testületi ülésen Maroslelén. Emellett a grémium módosította több rendeletét is, így a költségvetésről, az esélyegyenlőségről és a működésről szólót is.

Hiányzó adóforintoktól a fejlesztésekig

Testületi ülést tartottak kedden Maroslelén. - Ezen többek között beszámolót hallgattunk meg az adóbevételek jelenlegi alakulásáról is, visszatérő probléma, hogy vannak olyan lelei magánszemélyek, illetve vállakozások is, akik még mindig tartoznak a befizetéssel - sorolta Martonosi György. A polgármester hozzátette: szerencsére csak nagyon kevés adós van, így nem veszélyezteti a különféle kötelező önkormányzati feladatok ellátását, ugyanis ezek döntő többségét a befolyt adókból fedezik, ahogy a beruházásokhoz szükséges önerőket is.

Hiányzó adóforintoktól a fejlesztésekig

- Jogszabályok határozzák meg azt is, hogy az önkormányzat és a különféle intézmények között milyen a munkamegosztás, az erről szóló rendeletünket ezért felülvizsgáltuk és a hatályos jogszabályok szerint módosítottuk - folytatta Martonosi György. Ugyancsak változtatni kellett az úgynevezett Helyi Esélyegyenlőség Programon, mert ez nélkülözhetetlen több pályázatnál is, hiszen ha nincs vagy nem megfelelő, akkor esélytelen a támogatás megszerzése.

Hiányzó adóforintoktól a fejlesztésekig

- Szinte minden hónapban előjön a költségvetési rendeletünk módosítása, s ez alól október sem volt kivétel - mondta a község vezetője. Martonosi György kifejtette: a könyvtár felújítása kapcsán a Nemzeti Kulturális Alaptól 3,5 millió forintot kaptak, melyből különféle felszereléseket, bútorokat fognak vásárolni. Az összeget pedig be kellett vezetniük a bevételek közé.

Hiányzó adóforintoktól a fejlesztésekig

Az idei esztendőben rekordméretű lett a község költségvetése. - Ekkora összeg, vagyis 1 milliárd 136 millió forint még sosem állt Maroslele rendelkezésére, azt azonban fontos megjegyezni, hogy ez azoknak az uniós támogatásoknak köszönhető, melyeket az elmúlt időszakban nyertünk el - tette hozzá végül Martonosi György.

Hiányzó adóforintoktól a fejlesztésekig

Munkatársunktól. K.