2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-03-12 18:50:34

HFC-fakó: Kiütéses győzelem

Sima 6-0-s győzelmet aratott a HFC II-es csapata a megyei bajnokság újabb fordulójában. Az elszenvedő fél a Kisteleki TE volt.

HFC-fakó: Kiütéses győzelem

Magabiztos játékkal rukkolt elő a HFC II. a tavasszal első hazai bajnoki mérkőzésén. Az első félórában még ismerkedtek a csapatok,bár inkább a hazaiak előtt adódtak lehetőségek. A 35. percben pedig a csapatkapitány Brizik-Bodrogi István megtörte a jeget, góljával előnybe került a HFC.

A félidő lefújása előtti pillanatokban pedig Darida Ádám is betalált, így kétgólos fórral jöhetett a szusszanás.

HFC-fakó: Kiütéses győzelem

A második játékrészt is HFC-s fölény jellemezte, illetve az elején újabb kihagyott hazai helyzetek. Két alkalommal is kevésen múlott, hogy meglegyen a harmadik találat, az ötösön belül pattogott a játékszer, de kisteleki védők menteni tudtak.

A 67. percben azonban Vaits Viktor volt a gyorsabb, bevágta a harmadik HFC-s gólt.

HFC-fakó: Kiütéses győzelem

A maradék játékidőben is a hazaiak nyomtak. A Kistelek elvétve tudott Szatmári, majd a csereként beállt Kovács kapujának közelébe jutni, két veszélyesebb helyzetet leszámítva nem jártak sikerrel. Így hátul is jól teljesített a védelem, amelyben az NB III-as csapatnál szereplő Kökény Tamás is szerepet kapott, a játékos a „nagycsapatnál” eltiltását tölti.

Elől pedig nem fáradtak a játékosok. Bartyik Roland újabb tavaszi meccsen szerzett gólt, majd alig 10 perccel később Darida duplázott, amivel már ötnél tartottak a hazaiak.

A gólok sorát Dudás Bence találata zárta, aki látványos mozdulattal emelte át a játékszert Ábrahám kapus felett. Így 6-0 lett a vége.

„Az első meccsen, a Szentes ellen nem játszottunk olyan jól, de most feljavultunk. A helyzeteinket jobban sikerült kihasználnunk, bár a saját helyzet kihasználásom lehetett volna kicsivel jobb is.” – értékelt a negyedik gólt szerző Bartyik Roland.

HFC-fakó: Kiütéses győzelem

„Ősszel a hazai meccseken mindig partiban voltunk. Úgy tűnik, hogy a műfüves játék fekszik jobban a csapatnak. Kökény Tamás rutinja jól jön, biztos több játékosnak ad olyan bizalmat, amitől jobb teljesítményt tudnak kihozni magukból.” – nyilatkozta Vinnai István vezetőedző a meccset követően.

Az ősz végi szereplés és a tavaszi két meccs fényében a mester és csapata már nagyobbat is mer álmodni. Akkor az első nyolc hely valamelyikét célozták meg, ám most úgy vélik, hogy akár az ötödik vagy annál jobb helyezés is elcsíphető.

A következő meccs mindenesetre nem lesz sétagalopp a HFC II. számára. A tabellamásodik Makó FC otthonába látogat a csapat.

Csongrád megyei I. osztály, 17. forduló

Hódmezővásárhelyi FC II. – Kisteleki TE 6-0 (2-0)

HFC: Szatmári, Varga, Német, Brizik-Bodrogi, Vaits, Gyuris, Antal, Bartyik, Kökény, Marton, Darida
Cserék: Kovács, Fekete, Dudás, Gyürki Vezetőedző: Vinnai István

Kistelek: Ábrahám, Oláh, Szabó, Bárkányi, Tóth, Antal, Bosánszki, Bertók, Dargó, Sisák, Droga
Cserék: Kordás, Polyák, Keresztes Vezetőedző: Antal Róbert

Gólszerzők: Brizik-Bodrogi, Darida (2), Vaits, Bartyik, Dudás

szcs