2018. február 23. péntek, Alfréd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-1°C
Eső / 2°C
szo / -1°C
v / -5°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2015-11-30 13:06:45

Heti 1000 embert fogadnak Makón

A makói kormányablak megújult környezetben, de változatlan helyen, illetve kibővült ügykörrel fogadja a lakosságot, hetente körülbelül ezret. Helyszíni terepszemlét tartottunk!

Heti 1000 embert fogadnak Makón

A makói kormányablak 2015. október 16-án nyílt meg a Polgármesteri Hivatal épületében a régi okmányiroda helyén található, földszint 12. szám alatt.

Heti 1000 embert fogadnak Makón

Rögtön a bejárat mellett jobbra nyílik az ajtó, amelyen belépve sorszámot húzhatunk, illetve várakozhatunk. Az ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők az itt elhelyezett önkiszolgáló számítógép segítségével saját maguk is kezdeményezhetnek ügyintézést az ún. webes ügysegéden keresztül.

Heti 1000 embert fogadnak Makón

Illetve az ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők időpontot is foglalhatnak a www.magyarorszag.hu weboldalon keresztül.

Heti 1000 embert fogadnak Makón

A nagyon tágas ügyféltérben 12 munkaállomáson fogadják az ügyfeleket, több mint 400 féle ügykörben állnak a lakosság szolgálatában. A hagyományos okmányirodai ügyeken kívül (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány igénylés, lakcímváltozás bejelentése, közlekedési igazgatási ügyek intézése) sokan keresik fel az osztályt családtámogatással kapcsolatos kérdésekben (ilyen a GYES, a GYET, az anyasági támogatás, családi támogatás és fogyatékossági támogatás igénylése) és szociális ügyekben (például ápolási díj, a közgyógyellátás, az aktívkorúak ellátása, hadigondozotti ellátások, valamint az egészségügyi szolgáltatás szociális alapon történő átvállalása).

Heti 1000 embert fogadnak Makón

- Az eddigi tapasztalat, hogy az ügyfelek igénylik ezt, lényegesen többen jönnek, mint a korábbi időszakban, hetente körülbelül 1000 ember veszi igénybe a szolgáltatást – tudtuk meg Égető Gábortól, a Makói Járási Hivatal vezetőjétől.

Heti 1000 embert fogadnak Makón

- Ami makói kormányablakot megkülönbözteti az ország összes többi kormányablakjától az, hogy a Széchenyi Programiroda ügyintézőit is meg lehet itt találni. Ők hétfőn és szerdán 8-tól 16 óráig fogadják a pályázatírás területén segítségre szoruló polgárokat és vállalkozókat. Illetve csütörtöki napokon a kormányhivatal is tart itt egy kihelyezett ügyfélfogadást – tudtuk meg Molnár Renáta osztályvezetőtől.

Heti 1000 embert fogadnak Makón

Újdonság még a hosszított nyitva tartáshoz való igazodás: hétfőn 7-től 17 óráig, csütörtökön 8-tól 16-ig, pénteken 8-tól 12-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére. Csütörtöki napokon 9-től 14 óráig szakügyintéző fogadja az ügyfeleket nyugdíjbiztosítással és egészségbiztosítással kapcsolatosan.

Heti 1000 embert fogadnak Makón

Hogy mely ablaknál milyen ügyeket intézhetünk el, egy későbbi cikkben tárgyaljuk!

Heti 1000 embert fogadnak Makón

ÉR.