2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Sport
Soós Kata | 2017-03-16 05:58:19

Hét vásárhelyi érem a Magyar Bajnokságról

Március 11-12-én rendezték meg Békéscsabá naz év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2017. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. Az idei Országos Bajnokágon, az 1977-ben, Harmat László nagymester által alapított, Magyar ITF Taekwon-do Szövetség is ünnepelte 40 éves fennállását.

Hét vásárhelyi érem a Magyar Bajnokságról

A rendezvényre 34 klub több mint 300 versenyzője nevezett, ami alapján elmondható, hogy minden idők legnagyobb Magyar Bajnokságát bonyolították le.

A kétnapos megmérettetésen a sportolók küzdelem,tradicionális küzdelem, formagyakorlat, erő, illetve speciáltechnikai törés versenyszámokban, illetve ezen kategóriák csapatszámaiban mérték össze tudásukat. Nagyon színvonalas és látványos küzdelmek, precíz formagyakorlatok jellemezték az egész mezőnyt, melyből a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub 7 éremmel térhetett haza.

Hét vásárhelyi érem a Magyar Bajnokságról

A vásárhelyi sportolók nagyon magas színvonalon teljesítettek, bizonyítja ezt a megszerzett 7érem is, köztük 3 magyar bajnoki cím is, melynek tulajdonosa, Nagy Ramóna, Kovács Laura Fanni és Veszelovszki Péter.

A Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klubot, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke, Máté Zoltán VI. Danos nemzetközi mester is segítette a rendezvény során.

Eredmények:

Aranyérem

Nagy Ramóna serdülő lány küzdelem 50 kg

Kovács Laura Fanni serdülő lány formagyakorlat 4-1.gup

Veszelovszki Péter ifjúsági fiú küzdelem -56 kg

Ezüstérem

Kovács Laura Fanni serdülő lány küzdelem -44 kg

Bronzérem

Bihacsy Bianka gyermek lány küzdelem -30 kg

Mészáros Dániel gyermek fiú formagyakorlat 6-4. gup

Lengyel Levente serdülő fiú -54 kg

Felkészítők:

Zsarkó Dániel Péter, Lőkös Zoltán, Puruczkai Ádám, Cserényi Tibor.

Forrás: Zsarkó Dániel Péter