2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-11-09 11:15:02

Hegesztéstől burkolásig

Különböző szakmákkal és képzésekkel ismerkedhetnek meg az általános iskolás diákok csütörtökön a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában Hódmezővásárhelyen. A nyílt nap reggel 9-től délután háromig tart. A részletekről dr Kis Andreát, az intézmény marketing munkaközösség-vezetőjét hallja:

Hegesztéstől burkolásig

14 szakmát nézhettek és próbálhattak végig azok a Kalmár Zsigmondba látogató általános iskolás diákok, akik ellátogattak az intézményben szervezett nyílt napra. A legnagyobb érdeklődés természetesen a hiányszakmák területén volt, amikből hetet oktatnak a szakközépiskolai képzések keretein belül.

Hegesztéstől burkolásig

Dr. Kis Andrea, a Kalmár Zsigmond marketing munkaközösség-vezetője elmondta, hogy  idéntől, a korábbi szakiskolai képzések szakközépiskolai képzések lettek. Hozzátette, hogy fontos szerepet játszanak a hiányszakmák a pályaválasztásban. A lányokat inkább a kerámia és a textil ipar, míg a fiúkat inkább a festő, villanyszerelő és hegesztő szakmák érdekelték. Dr. Kis Andrea elmondta, hogy elsősorban a nyolcadikosok a célközönség, de szeretnék már hatodik-hetedik osztálytól felkelteni a fiatalok érdeklődését.

Hegesztéstől burkolásig

Tomcsányi Gábor a Mindszenti Álatlános Iskolából érkezett a Kalmárba, ahol az összes bemutatótermet körbejárta. Elmesélte, hogy legjobban az elektronika és a kermáia készítő tetszett neki, de a virtuális hegesztés is felkeltette az érdeklődését.

Hegesztéstől burkolásig

A résztvevő diákoknak lehetősége volt arra, hogy közelebb kerüljenek ahhoz a szakmához, amivel a jövőben foglalkozni szeretnének: megfogni az eszközöket, beszélni a leendő oktatóikkal, hegeszteni, varrni, kororngozni, vagy megtippelni, mekkora a súlya van a téglának, amit megemeltek.

Hegesztéstől burkolásig

n.j.