2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Regionális Hírek
Égető Réka | 2017-12-06 15:48:41

Hegedűs Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP

Hegedűs Zoltánt, Hódmezővásárhely jelenlegi alpolgármesterét indítja a február 25-i, időközi polgármester-választáson a Fidesz-KDNP – jelentette be dr. Havasi Katalin, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke és Bálint Gabriella, a KDNP Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke szerdai sajtótájékoztatójukon.

Hegedűs Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP

A választást Almási István halála miatt kellett kiírni, aki életének 73. évében hunyt el november 20-án, ezzel polgármesteri mandátuma is megszűnt. Húsz napon belül kellett kiírni az időközi választást az önkormányzatnak. A választási időszak alatt a polgármesteri jogkörben Hegedűs Zoltán jár el. Dr. Kószó Péter alpolgármesteri jogkörben tevékenykedik tovább.

Hegedűs Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP

Dr. Havasi Katalin

Dr. Havasi Katalin elmondta, hogy olyan jelöltet kerestek, aki méltó Almási István emlékéhez, illetve méltó a hódmezővásárhelyiekhez. Bálint Gabriella hozzátette, hogy a folytonosság egy fontos szempont volt abban, hogy Hegedűs Zoltánnak szavaztak bizalmat. Mind a Fidesz, mind a KDNP helyi szervezete egyhangúlag fogadta el Hegedűs Zoltán jelölését.

Hegedűs Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP

Bálint Gabriella

Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a "városvezetés nem oneman show", hanem csapatmunka, és ebbe a csapatba kerestek új vezetőt. Két szempontot vettek figyelembe - fűzte tovább Lázár János. Az egyik a tapasztalat: Hegedűs Zoltánnak három helyhatósági választáson szavaztak már bizalmat a hódmezővásárhelyiek, illetve alpolgármesterként is kitűnő munkát végez, valamint a beruházások levezénylésében is aktívan részt vesz. A másik szempont a stabilitás volt, hiszen a megválasztott polgármester 2019 őszéig látja el a tisztséget. "Minden vég valami újnak a kezdete. A veszteség óriási, de egy közösség nem maradhat vezető nélkül"- fogalmazott Lázár János.

Hegedűs Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP

Lázár János és Hegedűs Zoltán

Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki jelenleg polgármesteri jogkörben jár el, megköszönte a bizalmat és a jelölést, és hangsúlyozta, hogy munkájában eddig is a legfontosabb a tisztesség és a becsület volt, ami még édesapja öröksége, és Almási István polgármestersége alatt is ezt követte, és ezután is ezt szeretné. "A 27 évvel ezelőtt megkezdett utat szeretném folytatni, hogy Hódmezővásárhely még élhetőbb város legyen"- tette hozzá Hegedűs Zoltán.

Hegedűs Zoltán 1968-ban született Hódmezővásárhelyen. 2000-ben az újjáalakuló Fidesz alapítótagja volt, 2006-tól képviselő. 2014-től a Fidesz helyi szervezetének alelnöki posztját is betölti. 2014. október 23-tól alpolgármester. Tanulmányait tekintve mérnöktanár, andragógus, aki az Eötvös József Iskola megbízott intézményvezetője is volt. Nős, van egy fiatal felnőtt lánya, valamint két kiskorú fia.

Hegedűs Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP

Hegedűs Zoltánt a képviselők is támogatják. Köztük dr. Kószó Péter alpolgármester is, aki azt mondta: "Hegedűs Zoltán munkáját ismerve, kitűnő polgármester lesz". Míg Kovács László képviselő hozzáfűzte, hogy mindenben támogatja a jelöltet.

Hegedűs Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP

Az még kérdés, hogy Hegedűs Zoltán esetleges megválasztásával hogyan változik az alpolgármesterek személye, száma. Hegedűs Zoltán azt mondta, szükség lesz még egy alpolgármesterre, de hogy ki lenne az, arról még korai beszélni. Lázár János hozzátette, hogy az alpolgármesterek kiválasztása a polgármester feladata, de dr. Kószó Péterrel abban állapodtak meg, hogy ő addig marad alpolgármester, ameddig szeretne.

Hegedűs Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP

2018. február 25-én járulhatnak a szavazóurnákhoz a hódmezővásárhelyiek, ekkor lesz az időközi polgármester-választás.

ÉR.