2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
0°C
Felhős / 3°C
h / 0°C
k / -1°C
Gazdaság és Politika
Szabó Viktor | 2018-01-10 18:39:43

Hegedűs Zoltán már leadta az ajánlásokat

2018-ban 2018 ajánlást adott le Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje szerda délután a Helyi Választási Irodának.

Hegedűs Zoltán már leadta az ajánlásokat

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere a napokban kezdte meg a kampányát az aktivistáival, és már össze is gyűlt az a 300 érvényes aláírás, mai feltétele annak, hogy hivatalosan is indulhasson az időközi választáson.

Hegedűs Zoltán már leadta az ajánlásokat

Nem hagyjuk abba az ajánlások gyűjtését. Bízom benne, hogy még nagyon sokan adják a nevüket és a támogatásukat ahhoz, hogy február 25-én, a választáson ez a városvezetés, ez az irány, ez a lendület, ez az irány megmaradjon, amit Almási István képviselt” – nyilatkozta Hegedűs Zoltán.

Hegedűs Zoltán már leadta az ajánlásokat Hegedűs Zoltán

A politikus 253 darab ajánlóívet vitt el a Helyi Választási Irodából, amiket hiánytalanul le is adott szerdán. A Választói Irodának 300 érvényes ajánlásig szükséges ellenőrizni a papírokat, azonban általában többet ellenőriznek, ha a választópolgárok elvesztik a választójogot, akkor is biztosan megmaradjon a 300 érvényes ajánlás.

Hegedűs Zoltán már leadta az ajánlásokat

Az ajánlásokat csütörtökön reggel ellenőrzik le, majd ha megvan a 300 érvényes aláírás, akkor a Helyi Választási Bizottság dönt a jelölt nyilvántartásába vételéről. Arról, hogy a jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon, 2018. január 22-én hoz döntést a bizottság.

Hegedűs Zoltán már leadta az ajánlásokat

Szabó Sándor, a Helyi Választási Iroda munkatársa elmondta, hogy a választáson nincs választási küszöb. Az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A februári választáson részvételi aránytól függetlenül érvényes lesz a választás, és az lesz a polgármester, aki több szavazatot kap.

Hegedűs Zoltán már leadta az ajánlásokat Szabó Sándor

 

Sz.Viktor