2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Gazdaság és Politika
Szabó Viktor | 2018-02-14 21:04:26

Hegedűs hazájaként tekint Vásárhelyre

„Citromos teát és televíziókat a sürgősségi osztályra!” – többek közt ez a javaslat is elhangzott Hegedűs Zoltán szerdai lakossági fórumán. A Hódtói Olvasókörben tartott összejövetelen az elöljáró beszámolt az eddigi fejlesztésekről, illetve szót ejtett arról, hogy miként képzeli el Hódmezővásárhely jövőjét.

Hegedűs hazájaként tekint Vásárhelyre

A fórum moderátora, Cseri Tamás önkormányzati képviselő a jelenlévők köszöntése után kiemelte, hogy az előttünk álló választás a polgármesterségről szól. „Ezt azért mondom el, mert van olyan jelölt, aki nincs vele tisztában, hogy nem országgyűlési képviselőnek indul, hanem polgármesternek” – mondta el Cseri Tamás. A politikus hozzátette, hogy több helyről próbálnak beleszólni a helyi ügyekbe.

Hegedűs hazájaként tekint VásárhelyreCseri Tamás

A fórumon felszólalt Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke.  Elmondta, hogy a választás tétje Hódmezővásárhely jövője, az, hogy kockára tesszük-e azt a fejlődést, aminek a részesei vagyunk.

Ha belegondolunk Vásárhely elmúl éveibe, azt látjuk, hogy az életünk szinte minden területén történt fejlődés, ami a hétköznapokat teszi szebbé, biztonságosabbá, kiegyensúlyozottabbá. A gyerekeink felújult bölcsődében, óvodában, iskolában tanulhatnak. Emelkedett a gyógyítók és a tanítók bére, felújultak a háziorvosi rendelők, a kórház.  Emellett az utakon biztonságosabban közlekedhetünk, hiszen felújultak Vásárhely útjai. Európa egyik legbiztonságosabb városában lakunk, köszönhetően a kamerarendszernek és annak, hogy több rendőr dolgozik” – fejtette ki Havasi Katalin, aki Hegedűs Zoltán személyében olyan személyt javasol polgármesternek, aki jó szövetségese lesz az ország vezetőinek is.

Hegedűs hazájaként tekint VásárhelyreHavasi Katalin

Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke kitért arra, hogy mindaz az érték, amit eddig közösen ért el a város vezetése a polgárokkal, csak akkor lesz biztonságban, ha egy olyan jelöltre adják a voksukat a választópolgárok, aki Hódmezővásárhelyről beszél. „Az egyik jelölt nem Vásárhelyről beszél. Már mindenki itt van. A helyi szélsőbaltól a szélsőjobbig. Itt vannak a Momentumosok, a „gyüttmönt” Budapestiek, akiknek nem is tudom, hogy mi keresnivalójuk van itt Vásárhelyen. Itt most egy helyi vezetőt szeretnénk. Egy olyan személyt, aki Almási István polgármester mellett tanult. Akinek van több mint 11 év tapasztalata, embersége, alázata, kitartása” – fogalmazott Bálint Gabriella.

Hegedűs hazájaként tekint VásárhelyreBálint Gabriella

Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester, a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje elmondta, hogy Hódmezővásárhelyre úgy tekint, mint hazájára és nem politikai, személyes célokkal.

Almási István polgármestersége alatt azt tapasztalhattuk, hogy ez a város egy higgadt, kiegyensúlyozott, szépen fejlődő város volt. Egészen addig, amíg polgármester úr meg nem halt. Ekkor hirtelen előpattantak emberek, akik azt mondják, hogy ebben a városban diktatúra, korrupció van. Én erre azt mondom, hogy aki azt mondja, hogy Almási István diktatúrát vagy korrupciót tartott fent, az álljon ide és mondja ezt a vásárhelyiek szemébe. Mert ez aljas hazugság. A mostani választás tétje az, hogy megyünk tovább azon az úton, amit Almási úr képviselt, vagy belecsúszunk különböző politikai csatákba” – mondta el Hegedűs Zoltán.

Hegedűs hazájaként tekint VásárhelyreHegedűs Zoltán

A városvezető beszámolt a városban végbement és tervezett fejlesztésekről. Szó esett a márciusban átadásra kerülő elkerülő útról, a tram trainről, a Németh László Gimnázium felújításáról, a Hódtói Sportcsarnok felújításáról és volt Kossuth iskola helyére épülő pihenőparkról is. Hegedűs Zoltán beszámolt a jelenlévőknek arról is, hogy hosszú évek óta nem volt olyan jó gazdasági helyzetben Vásárhely, mint most. A költségvetés elkészítése után 400 millió forint tartaléka van a városnak, aminek elköltéséről a civil szervezetekkel, gazdasági szereplőkkel egyeztetett.

Szóba került a 10.000 forintos Erzsébet-utalvány is, amit 2002 óta a nyugdíjasok minden évben megkapnak, köszönetképpen azért, amit a városért tettek. Az elöljáró szót ejtett a bevándorlásról is. Kiemelte, hogy a laktanyából naponta 6-700 katona vonul ki a déli határra, és védik azt. Hegedűs ígéretet tett arra, hogy Vásárhelyet megvédik a bevándorlóktól. A jövővel kapcsolatban elhangzott, hogy a Modern Városok Program egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy a város fejlődjön, előre lépjen.

Hegedűs hazájaként tekint Vásárhelyre

A beszédek után a megjelenteknek is lehetőségük volt kérdezni az elöljáróktól. Felmerült, hogy Hódmezővásárhelyen nincs fogászati ügyelet. A kérdésre reagálva Hegedűs Zoltán elmondta, hogy minden évben megpályáztatják a fogorvosi ügyeletet, de nem kapkodnak az állás iránt. Eddig még nem találtak olyan orvost, aki vállalná a fogorvosi ügyeletet.

Hegedűs hazájaként tekint Vásárhelyre

Kovács Mihályné arra panaszkodott, hogy az Erzsébet Kórház sürgősségi osztályán nincsenek televíziók felszerelve, illetve a betegek nem kapnak citromos teát. A várakozási idő is nagyon hosszú. A polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester reagálásában elmondta, hogy készek együttműködni a kórház vezetőjével, dr. Kallai Árpáddal az ügyben, hogy televíziókat szereljenek fel, illetve tovább fejlesszék az ellátást.

Hegedűs hazájaként tekint VásárhelyreKovács Mihályné

 

(X)

 

Sz.Viktor