2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-6°C
-5°C
Tiszta / -6°C
h / -5°C
k / -5°C
Gazdaság és Politika
Czabarka János | 2018-02-12 12:42:30

Hazug, gyűlöletkeltővel nem beszélek

Hétfőn 10 és 11 óra között a Rádió 7 vendégei voltak: Hegedűs Zoltán, Dr. Havasi Katalin és Cseri Tamás.

Hazug, gyűlöletkeltővel nem beszélek

 

Megújul a hódmezővásárhelyi laktanya és több oktatási intézmény is energetikai korszerűsítésen fog átesni a jövőben. Mit jelentenek a városnak ezek a beruházások?

A laktanya a biztonságunkat és nyugalmunkat szolgálja ezért is fontos a korszerűsítés. - mondja Hegedűs Zoltán polgármesterjelölt.  Az iskolák tekintetében is elkötelezettek vagyunk abban, hogy mindegyik fel legyen újítva és a diákok mindenütt megfelelő körülmények között tanulhassanak.

A városban két nagy közelekedés-fejlesztési beruházás is zajlik. Milyen változásokat hoz a vásárhelyiek életében a hamarosan átadásra kerülő északi elkerülő út? A másik nagy beruházásunk a TramTrain. Ez az országban még egyedülálló. Mit jelenthet Hódmezővásárhelynek a villamosvasút?

Az elkerülő utat március 29-én adják át. Ennek következtében a városból eltűnhetnek a kamionok és a levegőt szennyező nagyobb tehergépjárművek. Ez pedig kisebb forgalmat jelent, aminek következtében tisztább lesz a levegő. A TramTrain pedig olyan beruházás, ami az országban egyedülálló. Ez az itt élők kényelmét és gyorsabb közlekedését jelenti Hódmezővásárhely és a megyeszékhely között.

A közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnöknél járt és két újabb fejlesztésre kapott ígéretet. Melyek voltak ezek?

Az egyik a piac felújítása, egy vásárcsarnok kialakítása a másik pedig a templomok felújítása, korszerűsítése. A piac kapcsán konzultációt folytattunk a vásárlókkal és az eladókkal is. Ennek eredményeként született meg az a terv, ami minden érintett igényét kielégíti. A templomok tekintetében pedig elengedhetetlenné váltak a felújítási, korszerűsítési munkák, függetlenül attól, hogy melyik felekezetről van szó.

Polgármester-jelölt úr! Többen érdeklődtek, hogy részt venne-e egy polgármester-jelölti vitán?
- Olyan emberrel nincs mit beszélnem, aki hazug és gyűlöletet gerjeszt Hódmezővásárhelyen!

 

Több rendelőt is felújítottak. Ezzel befejeződött az egészségügyi intézmények korszerűsítése? – kérdeztem Dr. Havasi Katalintól a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnökétől.

Hazug, gyűlöletkeltővel nem beszélek

Egy rendelőbe nem csak berendezés és műszerek kellenek, hanem szakemberek is. Ezért fontos, hogy olyan munkakörülményeket biztosítsunk, ami idecsábítják az egészségügyi dolgozókat. Akár úgy is, hogy ingyenesen lakáshoz jutnak – megfelelő feltételek elfogadása mellett.

A közelmúltban elfogadták azt a rendeletet, amely szerint a vállalkozók az építményadó 30%-át munkabérfejlesztésre költhetik.

Hazug, gyűlöletkeltővel nem beszélek

Arról van szó, hogy az Önkormányzat elengedi az építményadó 30%-át. Mindezt azért teszi, hogy az így vállalkozóknál maradt összeget béremelésre fordíthassák. Természetesen itt is több feltételnek kell megfelelni. Például csak fizetésemelésre fordíthatják. A nagyobb bér pedig az egyik legjobb munkaerő megtartó! – mondta Cseri Tamás Fideszes települési képviselő.(X)