2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-2°C
Felhős / -1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Közlekedési és Kék hírek
Kovács Péter | 2017-05-18 11:27:22

Házi őrizetbe került tíz határrendész

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa nem jogerősen elrendelte annak a tíz határrendésznek a házi őrizetét, akiket üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak házi őrizete 2017. június hó 17. napjáig tart.

Házi őrizetbe került tíz határrendész

A Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya nyomozást folytat a Btk. 294. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés b.) pontja szerint minősülő üzletszerűen ,elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó 32 fő határrendész ellen. A gyanúsítottak a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek.

A regionális osztály az ügyben 2017. május hó 17. napján 10 fő határrendész vonatkozásában indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését a fenti bűncselekmény különböző rendbeli elkövetése miatt. A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsának katonai nyomozási bírája mind a tíz gyanúsított esetében szükségesnek tartotta kényszerintézkedés alkalmazását, azonban úgy ítélte meg, hogy valamennyi gyanúsítottnál elegendő nyomkövető eszköz alkalmazása mellett a házi őrizet elrendelése, figyelemmel arra, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok így is biztosíthatóak.

Az ügyész az előzetes letartóztatások elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be, így a bíróság döntése nem jogerős.

 

Forrás:
Juhászné dr. Prágai Erika
sajtószóvivő