2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-0°C
Tiszta / 2°C
v / -0°C
h / -0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-01-09 16:18:22

Házhoz viszik az önkormányzati tűzifát

A Kápolna utcába ment ki hétfőn elsőként az az önkormányzati teherautó, mely fát vitt. Ugyanis 78 nagycsaládot segíti azzal is a város, hogy téli tüzelőt biztosít a számukra - mondta a helyszínen Czirbus Gábor alpolgármester.

Házhoz viszik az önkormányzati tűzifát

A makói önkormányzat úgynevezett II-es számú telephelyén hatalmas halomban áll az a tűzifa, melyet hamarosan szétosztanak a rászorulók között. Az Aradi utcából hétfőn gördült ki az a teherautó, mely elsőként a Kápolna utcába vitte az első adagnyi tüzelőt. Ezt követően még hetvenhétszer kell fordulnia a kocsinak, hiszen összesen 78 nagycsalád részesül ebből a támogatási formából.

Házhoz viszik az önkormányzati tűzifát

- Azoknak visszük ki a fát, akik három vagy több gyermeket nevelnek, valamint rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek - tudtuk meg Czirbus Gábor alpolgármestertől. Családonként megközelítőleg 2 köbméternyi tüzelő jut. - A közterületeken lévő elöregedett, illetve veszélyessé váló fákat vágattuk ki, s a telephelyünkre szállítottuk, ahol fel is hasogatták őket a munkásaink, így szinte kályhakészen kapják meg a makóiak - tette hozzá az alpolgármester.

Házhoz viszik az önkormányzati tűzifát

A kiszállítást hétfőn kezdték. - Mivel most igen hideg van, ezért igyekszünk, hogy lehetőleg mindenkihez eljussunk ebben az egy-két hétben a fával - sorolta Czirbus Gábor. Nem csupán a tüzelő jelent nagy segítséget a családoknak, hanem az is, hogy házhoz is viszik nekik.

Házhoz viszik az önkormányzati tűzifát

Az első adagot Bakaity Dolliék kapták. - Amíg a gyermekeim iskolában, illetve óvodában vannak, csak azt a helyiséget fűtöm, ahol én vagyok, délben azonban begyújtok valamennyi kályhába, hogy melegre érkezzenek haza - árulta el az édesanya. Úgy számolt, hogy a kapott támogatás, valamint aza famennyiség, ami még nekik van, február közepéig elég lesz. A legidősebb fiára, a 15 esztendős Zolira, illetve az édesapára hárul majd az a feladat, hogy felvágják a fát.

Házhoz viszik az önkormányzati tűzifát

Munkatársunktól. K.