2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-09-20 14:17:08

Házhoz gurult a kormányablak

Apátfalvára gördült be kedden utoljára az a mobilizált kormányablak, mely egy hete járja Csongrád megyét. Összesen tizenöt kistelepülésen fordult meg a busz, így az ott élőknek nem kellett egy közeli városba elutazniuk azért, hogy elintézhessék ügyeiket.

Házhoz gurult a kormányablak

- Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, mert így nem kellett szabadságot kivennem a munkahelyemen, hogy elintézzek egy ügyet - árulta el Vérné Furák Katalin kedden kora délután az apátfalvi polgármesteri hivatal előtt álló mobilizált kormányablaknál. A hölgy ügyfélkapus regisztrációt kért. Amennyiben nem jött volna ki a községbe ez a busz, akkor ez egy fél napját is igénybe vette volna, hiszen Makóra kell ahhoz beutazni, hogy eljusson a legközelebbi kormányablakhoz.

Házhoz gurult a kormányablak

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) bocsátotta a Csongrád Megyei Kormányhivatal rendelkezésére ezt a mozgó irodát. Ennek a lényegét dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára foglalta össze, melyet itt hallhat:

Házhoz gurult a kormányablak

Házhoz gurult a kormányablak

Szekeres Ferenc polgármester szerint nagyon jó dolog, hogy házhoz jött ez az ügyintézi lehetőség az apátfalviak számára. - Számos ügyet tudtak itt a hivatal előtt elintézni kedd 13 és 16 óra között, így például lejárt személyi igazolványok cseréjét, útlevél igénylését és más dokumentumok beszerzését - vélekedett a község vezetője. Szekeres Ferenc bízik abban, hogy ez a most kipróbált szolgáltatás nem lesz egyszeri eset, hanem többször is megismétlődik.

Házhoz gurult a kormányablak

Csongrád megye mind a hét járását felkereste a mobil kormányablak. Hogy a szeptember 13-a és 20-a között merre is járt ez a busz, illetve milyen ügyeket lehetett a segítségével elintézni, azt dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott foglalta össze, íme:

Házhoz gurult a kormányablak

Házhoz gurult a kormányablak

Munkatársunktól. K.