2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Sport
Szeri Csaba | 2018-02-09 13:36:18

Hazai pályán játszik a HLKC

A hétvégén a Balogh Imsi Sportarénában folytatódik a bajnokság a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club számára. A lányokra ez alkalommal sem vár könnyű mérkőzés, a Kispesttel csatázhatnak, azonban ha hisznek a győzelemben, akkor képesek lehetnek meglepetést okozni.

Hazai pályán játszik a HLKC

A listavezető Eger ellen nem kezdődött jól a HLKC tavaszi szezonja. Igaz a várakozások alapján is jó esély volt rá, hogy a bajnokaspiráns szerzi meg a két pontot. Öröm lehet az ürömben, hogy a játékot elnézve sokat javult az őszi meccsekhez képest a védekezés, ugyanakkor a támadásban még nem klappolt minden tökéletesen.

Február 10-én, szombaton a szintén dobogó közeli Kispest NKK érkezik Hódmezővásárhelyre, a papírforma pedig most sem a vásárhelyiek mellett szól.

Ugyanakkor ne felejtsük, hogy a Kispest az előző körben meglepetésre vereséget szenvedett a Nyíradony csapatától. Hazai pályán kaptak ki 33-34 arányban, a forduló meglepetését okozva ezzel.

Ősszel a Kispest magabiztosan múlta felül a HLKC-t, akkor a lányok meglehetősen sokat hibáztak, így azon a találkozón nem sokáig volt kérdés a pontok sorsa.

Sérülés a heti edzéseken nem nehezítette Varga József vezetőedző dolgát, viszont kisebb betegségek miatt mégis akadhatnak hiányzók szombaton.

“Az őszi eredményt csak magunknak köszönhetjük hisz rengeteg kihagyott helyzettel és bosszantó hibákkal megtűzdelt mérkőzésen kaptunk ki Kispesten. Ettől függetlenül nem mi vagyunk az esélyesei a hétvégi találkozónak, de egyet biztosan tudok, nem fogadjuk az ellenfelet feltartott kézzel és mindent megteszünk annak érdekében, hogy itthon tartsuk a két pontot.” – értékelte a meccs esélyeit Lovistyék Kitt csapatkapitány a hlkc.hu-nak.

Hódmezővásárhelyi LKC – Kispest NKK
NBI/B keleti csoport női kézilabda bajnokság – 15. forduló
2018. február 10., 16.00 – Balogh Imsi Sportaréna
Játékvezetők: Dulai Ádám, Pisák Bence
Versenybírók: Juhász István, Miklós Melinda

szcs