2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Tiszta / 1°C
p / 2°C
szo / 5°C
Belföldi Hírek
Tudósító | 2017-12-03 08:55:05

Havazik, de nem marad meg

Vasárnap az ország keleti felén és a Dunántúl délkeleti tájain fordulhat elő hószállingózás, havazás, kezdetben viszont a Tiszántúlon még havas esőre is számítani kell, ugyanakkor nyugaton szakadozottabbá válik a felhőzet a délutáni órákban.

A Dunántúlon és helyenként északon élénk, erős lehet az északi-északnyugati szél. Napközben -1, 4 fok várható.

Havazik, de nem marad meg

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül. A hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap vár. Fejfájás, migrén, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Megterhelő napra készülhetnek a szívbetegek, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A szelesebb tájakon élők körében ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. A borongós időben lehangoltak, dekoncentráltak lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély! Immunrendszerünk erősítése érdekében növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan!

Hétfőn a Dunától keletre helyenként kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás, nyugaton, északnyugaton viszont eső, havas eső lehet jellemző. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül. Hajnalban 0 és -7 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, derültebb tájakon ennél hidegebb is lehet, napközben -1, 5 fokot mérhetünk. 

Kedden már több napsütésre számíthatunk, legfeljebb nyugaton, délnyugaton lehet kisebb eső, havas eső. A helyenként szeles időben 1-7 fok valószínű.

Forrás: idokep.hu