2018. február 23. péntek, Alfréd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-1°C
Eső / 2°C
szo / -1°C
v / -5°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-09-08 07:50:48

Hatalmas gasztrofesztivált rendez Apátfalva

Az apátfalvi magazin minden hónap első hétfőjén jelentkezik a Rádió 7-ben 13 óra 15 perckor. Most a műsorunk összefoglalóját olvashatja, melyben szó volt a szeptember 16-án sorra kerülő Gasztrofesztiválról, az iskola elmúlt évéről és a következőre vonatkozó tervekről, illetve bemutatták a helyi óvodát is.

Szeptember 16-án délután kettőkor harmadik alkalommal veszi kezdetét a Gasztrofesztivál Apátfalván a Hunyadi utcai parkban. Idén is regisztrációhoz kötött a kóstoló, amit érdemes kihasználni, hiszen tradicionális apátfalvi sütemények készülnek, valamint húsételek kóstolására is lesz lehetőség. A cigány és a román nemzetiségi önkormányzatok is képviseltetik majd magukat finomabbnál finomabb tradicionális ételeikkel. – ismertette Langó Csaba, a Faluház munkatársa.

Hatalmas gasztrofesztivált rendez Apátfalva

Luczó Anikó az Apátfalvi Bíbicz Egységes Óvoda, Bölcsöde intézményvezetője elmondta, hogy három tagintézménnyel működnek. A cél a gyermekek sokoldalú, harmonikus foglalkoztatása. Tevékeny óvodai élet megteremtésére törekednek, melyben helyet kap a kreatív gondolkodás. Az óvodai nevelés célja a gyerekek testi és lelki szükségleteinek kielégítése. Az egészésges életmódra nevelés is kiemelkedő az óvoda mindennapjaiban.

Hatalmas gasztrofesztivált rendez Apátfalva

Balázs Katalin Judit, a Dózsa György Általános Iskola megbízott intézményvezetője bemutatta az iskola elmúlt évét, és a jövőbeni terveket is. Az elmúlt év rendkívül mozgalmasan és színesen telt, a nevelőtestület minden feladatot maximálisan teljesített. A nyáron is voltak programok, a gyerekek egy része Hollókői táborban vett részt. A nyáron karbantartási munkálatokat is végeztek, közel 4,5 millió forint támogatásból tudtak szépíteni az épületen. A jövő évre nézve a témahetekre helyeznék a hangsúlyt, illetve a környezettudatosságra nevelésben megkezdett utat is folytatnák.

sk