2017. november 24. péntek, Emma
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
7°C
Köd / 6°C
szo / 7°C
v / 6°C
Rádió 7 hírei
Czabarka János | 2017-11-10 14:36:27

Három kívánság - három segítség Vásárhelyen

A Minőségi Otthon csereprogram támogatásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotását is tárgyalta pénteki ülésén hódmezővásárhelyi képviselőtestület.

Három kívánság - három segítség Vásárhelyen

A program 3 elemből áll: piaci áron megvásárolja a Csengettyű közi ingatlant az önkormányzat, támogatást nyújt egy életminőséget javító ingatlan vásárlásában, illetve bővítéssel kapcsolatos támogatásban is részesíti a pályázót.
Elhangzott, hogy az pályázhat, aki több, mint 100 lakásos tízemeletes tömbben él, vagy leszármazottja egy ilyenben élőnek. Vissza nem térítendő támogatás is igényelhető. Bizonyos, régi építésű családi házakra is vonatkozik ez a lehetőség, a felújítás és bővítés tekintetében.
A pályázó, amennyiben legalább 2 kiskorú gyermekről gondoskodik, akkor a támogatás mértéke emelkedik. Minden esetben helyszíni szemle előzi meg az elbírálást.
Lázár János országgyűlési képviselő kemelte: a számos lakástámogatási eszköz mellé ezzel egy újabb lakásszerzési lehetőséget nyújt a hódmezővásárhelyi  önkormányzat, ugyanis a legrosszabb műszaki állapotban a nagy tízemeletes épületek vannak.