2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-07-04 20:32:53

Három kilométer csatorna újul meg

Kedden Szél István, Székkutas polgármestere tartott lakossági fórumot „Székkutas belterületi vízrendezés II. ütem” kivitelezésével kapcsolatban. Az utcafórumon ismertette a beruházás paramétereit, és egyeztetett a lakókkal a részletekről.

Három kilométer csatorna újul meg

Székkutas 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben igen belvizes időszakon ment keresztül. Akkoriban volt a térségben az utóbbi idők legcsapadékosabb időjárása, és a környező területek csapadékvize a községbe folyt be.

A „Székkutas belterületi vízrendezés I. ütemében” már a község Orosháza felőli része kapott új vízelvezető csatornákat, a második ütemben pedig további utcákban fejlesztik a csatornahálózatot. A beruházás keretében a Mágocsi úton 431 folyóméter hosszan földmedrű, a Dr. Temesváry Imre utcában, a Móricz Zsigmond és Móra Ferenc utcák közötti szakaszon, a Radnóti Mikós, a Móricz Zsigmond, az Ady Endre, és a Kölcsey Ferenc utcákban pedig nyílt szelvényű burkolt csatornákat alakítanak ki.

Három kilométer csatorna újul meg

Az utcák közül egyoldalú vízelvezetés kerül kialakításra a Dr. Temesváry Imre, a Gregus Máté, a Radnóti Miklós utcákban és a Mágocsi úton. A beruházásban szereplő többi utcában kétoldali vízelvezetés jön létre. A csapadékvíz elvezető csatornákban összegyűlt víz a Mágocsi úti elvezetőbe jut, ahonnan a befogadóba folyik.

Három kilométer csatorna újul meg

A beruházás 112 ingatlant érint. A lakások bejárójának 10%-a betonos, térköves vagy aszfaltos, a többi földből épített. A kivitelező, amit felbont, azt vissza is kell állítania ugyan olyan állapotba, ahogyan az a beruházás előtti kamerafelvételeken látszik. A beruházás fák kivágását is megköveteli, de ahol fát vágunk ki, oda kettőt ültetünk vissza.” – nyilatkozta Szél István, Székkutas polgármestere.

Három kilométer csatorna újul megSzél István

A nyílt árkok mélysége miatt, piros és fehér csíkozással ellátott, a jelenlegi buszmegállóban is látható védőkorlátot alakítanak ki a Gregus Máté utcában 386 folyóméter hosszan. A Móricz Zsigmond utcában 76 fm hosszú korlátot helyeznek ki.

Három kilométer csatorna újul meg

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló projekt bekerülési költsége 220 millió forint, amely 100%-ban támogatott tevékenységekből áll. A projektben megvalósuló vízelvezető csatornák hossza összesen, megközelítőleg 3 km. A munkálatok július 10.-én kezdődnek, és várhatóan szeptember 15.-én érnek véget.

Három kilométer csatorna újul meg

 

Sz.Viktor