2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-09-14 11:32:36

Három év - több mint 21 milliárd forint

Az eltelt három esztendőben a makói önkormányzat összesen 116 pályázatot adott be, melyek összértéke meghaladja a 21 milliárd forintot - összegzett csütörtökön Farkas Éva Erzsébet. A polgármester a tájékoztató során azt is elmondta, hogy a város emellett éves szinten 275 milliót fordít a lakosok életkörülményeinek a javítására.

Három év - több mint 21 milliárd forint

Aki Makón sétál, az rögtön észreveszi, hogy lépten-nyomon szépülnek, újulnak az épületek, illetve kisebb-nagyobb beruházások zajlanak. Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtökön az InfoPontban arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy 2014 októberétől egészen mostanáig milyen fejlesztések indultak, illetve milyen projekteket készítettek elő a városban.

Három év - több mint 21 milliárd forint

A Hagymaház 130 millióból újul meg

Ez a közel három esztendő így néz ki a számok tükrében: az önkormányzat 116 pályázatot nyújtott be összesen több mint 21 milliárd forint értékben. A kormány határozatai alapján a város kasszájába már megérkezett közel 3,7 milliárd forint. Ehhez a pénzhez a városnak mindösszesen 57,5 millió forint önerőt kellett biztosítania. Farkas Éva Erzsébet itt részletezi ezen támogatásokat:

Három év - több mint 21 milliárd forint

Három év - több mint 21 milliárd forint

A legnagyobb volumenű beruházás Makón. Az új Makovecz-uszoda fogadóterének látványterve

Farkas Éva Erzsébet részekre bontotta a különféle fejlesztéseket. Elsőként a folyamatban lévő állami beruházásokat ismertette. Így többek között a 2,66 milliárd forintból megvalósuló új könyvtár építését és környezetének rendbetételét, a Hagymaház 130 millió forintos felújítását, a Páger Mozi és Rendezvényház, valamint új levéltár kialakítását. Néhány - állami támogatás igénybevételével - hamarosan induló fejlesztést pedig most készítenek elő, mások  pedig még tervezés alatt vannak. Ide tartozik a Szikszai utcában egy kézilabda munkacsarnok megépítése, a Hagymatikum bővítése, az ipari parkban egy munkásszálló létesítése.

Három év - több mint 21 milliárd forint

Itt hamarosan állni fog az új könyvtár

A kormányzati segítség mellett az önkormányzat is biztosít forrásokat. Ennek köszönhetően megújul az Almási utcai iskola tornaterme, műfüves sportpálya épül a Pulitzer sétányon, összesen 106 millióból megszépülnek a járdák, már elkészült az új sportkomplexum, illetve a városi sportcsarnokot is rendbe tették. Ezen kívül az oktatási és egészségügyi intézményeket is fejlesztik, valamint a munkások jelenleg is dolgoznak a városháza dísztermében és a régi Korzó Kaszinó épületén. - Az önkormányzat eddig 9 TOP-os pályázatot is benyújtott, melyből öt nyert, s ezek összértéke megközelíti az 1,6 milliárd forintot, ebből a pénzből tudjuk bővíteni az ipari parkot, a Honvéd-rehabilitáció első ütemét indítottuk el, kerékpárút épül Makó és Hódmezővásárhely között, valamint megújul a Csipkesor földszinti része és úgynevezett foglalkoztatási paktumot hozunk létre - sorolta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester arról is beszámolt, hogy ebben a három esztendőben több mint húsz olyan intézkedést hoztak, melyekkel megkönnyítik a makóiak életkörülményeit, s ezekre éves szinten összesen 275 millió forintot fordítanak.

Három év - több mint 21 milliárd forint

A Justh Gyula utcai rendelőre 33,5 millió forintot költött a város

Munkatársunktól. K.