2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-06-13 14:24:40

Hangzavar és parkolóhiány

27-en keresték fel Dr. Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármestereket kedden, a Polgármesteri hivatal emelet 5-ös irodájában. Az alpolgármesteri fogadóórán szóba került az Andrássy utcai üzletsor mögötti terület, ahol többen jogtalanul parkolnak, illetve a fiatalok hangoskodni is szoktak.

Hangzavar és parkolóhiány

Hegedűs Zoltánhoz főleg műszaki és közlekedéssel kapcsolatos kérdésekkel, kérésekkel érkeztek a lakosok. Volt, aki a Vámház padkájának a javítását kérte, de olyan is akadt, aki a Dr. Imre József utca forgalmának lassítását kérte, első sorban, a kórházba érkezőkre és a közelben lakókra tekintettel.

Hangzavar és parkolóhiány

Az egyik lakó arra panaszkodott, hogy az Andrássy utca és a Sarokház mögötti területen, főleg hétvégente a fiatalok zajonganak és italoznak éjszakánként.

Hangzavar és parkolóhiány

Az ott lakók azt javasolták, hogy arra a területre is építsünk ki kamerarendszert. Erre javaslatot fogok tenni polgármester úrnál, valamint a rendőrséghez fogunk fordulni, annak érdekében, hogy rendszeresen ellenőrizzék ezt a területet.” – mondta el Hegedűs Zoltán.

Hangzavar és parkolóhiányHegedűs Zoltán

Arra is felhívták a város elöljárói figyelmét, hogy a szintén a Sarokház mögötti területen, a parkolót nem csak azok használják, akiknek erre engedélye van, ezzel elfoglalva az ott lakók helyeit. Hegedűs Zoltán elmondta, hogy a behajtási engedélyek ellenőrzését a közterület felügyelők ellenőrzik. Őket megkérte, hogy fokozottan figyeljenek oda erre a problémára, és ha szükséges intézkedjenek.

Hangzavar és parkolóhiány

Pályázati kérdésekkel is felkeresték a keddi fogadóórát. Az egyik helyi vállalkozó, aki a mezőgazdasági feldolgozó iparban tevékenykedik, segítséget kért vállalkozása részére, hogy milyen formában tudna pályázni támogatásra.

 

Sz.Viktor