2018. február 20. kedd, Álmos
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Felhős / 1°C
sze / 2°C
cs / 3°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-04-20 12:24:42

Hamarosan felbolydul a belváros

Hódmezővásárhely környékén a 47-es északi elkerülőjének építése miatt már egy ideje megszokhatták a közlekedők az útlezárásokat, korlátozásokat. A Tram Train építése miatt azonban a belváros is hamarosan felbolydul. A részleteket a Rádió 7 csütörtöki Napraforgójában mondta el Hegedűs Zoltán alpolgármester és Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője.

Hamarosan felbolydul a belváros

Jelenleg a városból Szeged, Szentes, Székkutas, Mártély felé kilépők mind forgalomkorlátozással, útszűkületekkel találkozhatnak az északi elkerülő építése miatt. Ez a kivitelezés várható (2018. májusi) befejezéséig hasonló lesz. A város belterületének közlekedési rendjét pedig a Tram Train építése fogja alapvetően befolyásolni.

Hamarosan felbolydul a belváros

Hegedűs Zoltán

Az elkövetkezendő időszakban a közműkiváltás fog zajlani, vagyis az a része a beruházásnak, amikor is a meglévő gáz-, víz-, szennyvíz-, informatikai vezetékeket a leendő villamossínekhez alakítják. Ez azzal is jár sok esetben, hogy kicserélik a csöveket, vezetékeket, vagyis egy korszerűsödés is történik.

Hamarosan felbolydul a belváros

Közműkiváltás a Bajcsy-Zsiliszky Endre utcán

A közműkiváltás a következő módon, három ütemben fog megvalósulni:

1. Május 8-június 14.

- Ady Endre és Bajcsy-Zsiliszky Endre utcákon jelenleg is zajlanak kisebb munkálatok.

- Teljes útzár fog megvalósulni az Andrássy úton az Emlékponttól a Kálvin János téri körforgalomig. Erre azért van szükség, mert egyszerre 5 közműkiváltó fog itt dolgozni. A helyi és helyközi buszjáratok behajthatnak erre a szakaszra is, illetve biztosítják az itt lakók és a vállalkozások tulajdonosainak a bejutást, áruszállítást. A 47-es átmenő forgalmát a következő útvonalra terelik: a Laktanyai körforgalomnál a Szegedről érkező forgalmat nem a Kaszap utcára engedik, hanem az Ipari elkerülő útra, és a Síp utcán, Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül jutnak vissza a Kálvin János térre.

2. Június 15-július 9.

- Az Andrássy út fent említett szakaszán fél pályán megindulhat a forgalom. Az átmenő forgalom Szeged és Békéscsaba között a fent említett terelő úton megy továbbra is, míg az Orosháza-Szeged irányú forgalom visszaállhat a megszokott, Kutasi út-Kálvin János tér-Andrássy út-Kaszap utca menetrendbe.

- Felbontják az Andrássy út belváros felöli részét, a Virág utcától a Kossuth térig, illetve a Szőnyi utcának a Kossuth tér felőli végét.

- Bajcsy-Zsilinszky Endre utcán fél pályán haladhat a forgalom.

- Hősök terénél, az Ady Endre utcai körforgalomnál lesznek munkálatok, de útlezárással járó munkavégzés csak hétvégén lehet itt. Ez nagyban érinti a Szegedre tartó buszjáratokat. a Dakk Zrt-vel a következő nyomvonalat alakították ki: A Bocskai utcai buszállomástól a buszok Szeged irányába az Ormos Ede-Hódtó-Tóalj utcán jönnek. Utóbbinál megmarad a buszmegálló, majd rátérnek az Ady Endre utcára, és így indulnak tovább Szegedre. Szegedről visszafele pedig az Ady Endre utca után nem a Népkert fele fognak kanyarodni a buszok, hanem a kórház fele: a Dr. Imre József-Zrínyi-Madách-Lázár-Deák Ferenc-Petőfi utca vonalon érik el a buszpályaudvart.

3. Július 10-július 30.

- Andrássy úton mindkét irányban mehet a forgalom.

- Várhatóan a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca lesz teljesen lezárva (azonban ez még tárgyalás alatt van). Terelés: a 47-es forgalma zavartalanul mehet a megszokott módon az Andrássy-n, akik Orosháza felől Makó irányába haladnak, azok viszont a Laktanya, illetve Ipari Parki elkerülő érintésével tudják kikerülni a Bajcsy-t.

- Hősök terénél, az Ady Endre utcai körforgalomnál további munkálatok lesznek.

- Illetve a Szőnyi utca felőli körforgalomnál is munkálatok lesznek. Itt is komolyabb munkálatok csak hétvégén lehetnek.

Hamarosan felbolydul a belváros

Mucsi László

Az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosokat, milyen útszakaszokat érintenek a munkálatok, merre lehet kerülni. A város honlapján, illetve a promenad.hu-n, valamint a Rádió 7-en is lehet majd minderről informálódni.

Az első ütemmel kapcsolatban április 24-én, 17 órakor a Németh László Városi Könyvtár előtt tartanak fórumot, ahova elsősorban azokat várják, akiket közvetlenül érint az Andrássy út teljes lezárása.

ÉR.