2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-01-09 15:00:12

Hamarosan a pitvarosi babákat is segítik

Amennyiben a képviselők elfogadják, akkor hamarosan a pitvarosi babák, illetve szüleik is kapnak segítséget. A tervek szerint a helyi patikában lenne levásárolható ez az 50 ezer forintnyi támogatás. Többek között ez is kiderült hétfőn a makói kistérség 2017-es esztendő első újszülöttjének, a pitvarosi Zsófiának a köszöntésén.

Hamarosan a pitvarosi babákat is segítik

A makói kórházban 2017. január 3-án született meg Csicsely Zsófia, így ő lett a kistérség idei első babája. A pici és édesanyja is jól van, így pár nap múlva haza is mehettek. Ezért a pitvarosi otthonukban fogadták hétfőn az őket köszöntőket. Ugyanis a Makói Kistérségi Többcélú Társulás nevében Farkas Éva Erzsébet elnök, valamint a község polgármestere, Radó Tibor kereste fel a családot.

Hamarosan a pitvarosi babákat is segítik

- A társulás minden évben 100-100 ezer forintot biztosít az adott esztendő legelső kistérségi babájának, így ezt 2017-ben Csicsely Zsófi és szülei kapták - nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet. Nem csupán egy-egy település, hanem az egész kistérség számára fontos, hogy a fiatal családok helyben maradjanak, hiszen ez jelenti Makónak és térségének a jövőjét.

Hamarosan a pitvarosi babákat is segítik

- Pitvaroson sajnos éves szinten csak 15-18 kisbaba születik, ami nagyon kevés, ahogy a kisebb településeken, így nálunk is az figyelhető meg, hogy elöregszik a lakosság - vette át a szót Radó Tibor. A polgármester kiemelte: egyelőre náluk még nincs olyan támogatási forma, mellyel az újszülötteket segíthetnék. Az idei költségvetésükbe azonban már belekerült egy olyan program, ami megoldást jelentene. - Amennyiben a képviselők ezt elfogadják, akkor hamarosan a pitvarosi önkormányzat is támogatni tudja a kicsiket és szüleiket - tette hozzá Radó Tibor. Olyan megoldás is felmerült, hogy egy 50 ezer forint értékű utalványfélét kapnának a pitvarosi szülők, melyet a helyi patikában levásárolhatnának különféle babaápolási szerekre.

Hamarosan a pitvarosi babákat is segítik

A kis Zsófinak erről, valamint a hétfői köszöntésről még sok fogalma nem volt, hiszen békésen végigaludta az egész kis ünnepséget. - Nagyon jó baba, éjszaka sincs vele szinte semmi gond - tudtuk meg az édesanyjától. Bátyja, aki már nagylegény, hiszen 3 esztendős, nagyon örül a kis jövevénynek. Már az oviban is boldogan elmesélte, hogy kistestvére született.

Hamarosan a pitvarosi babákat is segítik

Munkatársunktól. K.