2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Külföldi Hírek
Dudás Róbert | 2017-10-02 11:41:09

Halálos lövöldözés egy Las Vegas-i koncerten

Több mint 20 halálos és több mint száz sebesült áldozata van annak a támadásnak, melyet egy fegyveres támadó követett el Las Vegasban.

Egy ismeretlen támadó tüzet nyitott egy koncerten a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó közelében. Az elkövetőt a rendőrség lelőtte, meglátásuk szerint egyedül hajtotta végre a támadást. Az NBC News információi szerint egy 64 éves férfi gyilkolt. Félő, hogy a halálos áldozatok száma növekedni fog, mivel a 26 sérült közül 14 személy állapota válságos.

Halálos lövöldözés egy Las Vegas-i koncerten

Először arról érkezett jelentés, hogy valaki emberekre lő a kaszinó közelében. Riasztották a rendőrséget, majd kórházba szállították a sebesülteket..

A Hollywood Reporter című lap értesülése szerint az áldozatokra a szálloda egyik erkélyéről lőtt a támadó. Korábbi jelentések azt sem zárták ki, hogy nem csak egy támadó lövöldözött. A hatóságok lezárták a szállodák övezte, Las Vegas Strip nevű sugárútszakaszt és a 15-ös számú államközi főutat.

A McCarran nemzetközi repülőtérre irányuló egyes járatokat más repülőtérre irányítottak át. Szemtanúk szerint Jason Aldean énekes koncertje végén kezdődött a lövöldözés.

 

Halálos lövöldözés egy Las Vegas-i koncertenFotó: bbc.com

 

Pánik és káosz a lövöldözés után

A szemtanúk szerint a fegyveres támadó több mint száz  lövést leadott egy automata , rengeteg embert megsebesített. Több száz ember szaladt ki a a koncertről, sokan a parkoló autók felé vették az irányt, a sebesültek a járművek között próbáltak megpihenni, hogy megvizsgálják lőtt sebeiket.

“Mindenütt vér volt. Az emberek a parkolóban feküdtek, megpróbálták elállítani a vérzést – mesélte az egyik szemtanú, aki a CBS-nek elmondta, hogy ő a koncert első sorában állt, amikor repülni kezdtek a golyók az emberek felé.

 

Halálos lövöldözés egy Las Vegas-i koncerten

Fotó: bbc.com

 

A rendőrség lelőtte a lövöldözőt

A helyi rendőrség hétfő hajnali közlése szerint a lövöldözőt lelőtték. A tettes a városban lakott, és bár a rendőrség úgy gondolja, tettét egyedül követte el, köröznek egy nőt, aki vele együtt utazott az incidenst megelőzően.

Halálos lövöldözés egy Las Vegas-i koncertenFotó: bbc.com

 

A városi rendőrség a Twitteren jelentette be, hogy egy feltételezett elkövetőt lelőttek, ami arra utal, hogy nem zárják ki: nem egyedül lövöldözött emberekre. Az incidens helyi idő szerint vasárnap este fél tizenegykor kezdődött a Mandalay Bay Hotel és Kaszinónál egy country-koncert vége felé.

 

Halálos lövöldözés egy Las Vegas-i koncertenFotó: bbc.com

D.R.

Forrás: nbcnews.com/news.sky.com/cnn.com/hirado.hu