2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Közlekedési és Kék hírek
Szombat Mihály | 2013-02-05 08:07:26

Halálos baleset, lopás, tiltott határátlépés

Kerekegyháza lakott területén kívül, 2013 .február 04-én 17:10 órakor az 5218-as számú úton közlekedett egy 62 éves keceli férfi az általa vezetett Daewoo Nexia típusú személygépkocsival Kerekegyháza felől Hetényegyháza felé. A 12.470 m szelvényben az előtte haladó, 25 éves román állampolgárságú férfi által hajtott kerékpárral összeütközött. A baleset következtében a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A keletkezett anyagi kár kb. 155.000.- Ft. Az 5218-as számú utat a helyszínelés idejére 20.45 óráig teljes szélességében le kellett zárni. A gépkocsivezetőnél alkohol fogyasztásának gyanúja nem merült fel.

Halálos baleset, lopás, tiltott határátlépés

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben őrizetbe vett egy 33 éves kiskunfélegyházi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. július hónapban egy társkereső oldalon megismerkedett egy kecskeméti nővel. A férfi ezt követően kihasználva a sértett jóhiszeműségét rávette arra, hogy töltse fel a mobiltelefonját, valamint többször megkérte, utaljon át különböző összegeket a bankszámlájára, valamint szeptember 07-én a nő lakásából arany ékszereket, régi papírpénzt és készpénzt lopott el, összesen több százezer forint kárt okozva ezzel a sértettnek.

Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított a stabil hőkamera kezelőjének a jelzése alapján egy koszovói állampolgárral szemben, akit 2013. február 03-án éjjel Csikéria külterületén fogtak el a járőrök. A személy koszovói magánútlevéllel igazolta magát, azonban magyarországi jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta, ezért előállították. A férfi ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A személyt kiutasítást előkészítő őrizetbe vették, és a Kiskunhalas Őrzött Szálláson helyezték el.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyén, a 2013. február 04-én 13:00 órakor belépő tehervonat kutatása során a Nemzeti Adó és Vámhivatal Kelebia Kirendeltségétől szúrópróba-szerű vámvizsgálatot kértek kollégáink, ennek eredményeképpen egy mali állampolgárt találtak a szerelvény egyik vagonján lévő vontatmány rakteréből. A személy személyazonosságát és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, hitelt érdemlően igazolni nem tudta, ezért előállították tiltott határátlépés miatt. A külföldi az eljárás során menekült státusz iránti kérelmet nyújtott be, így a Menekülteket Befogadó Állomásra, Békéscsabára szállították.

 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság