2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-14 15:06:19

Hagymanó városnézésre is invitál

Hagymanó és barátai segítségével fedezhetik fel a gyerekek, illetve szüleik Makó nevezetességeit. Egy érdekes és interaktív foglalkoztatófüzet - mely egyben pontgyűjtő is - útmutatásai alapján járhatják körbe a várost a családok, s ismerhetik meg többek között a múzeumot, a Hagymatikumot, a Hagymaházat vagy a kalandparkot. A kiadvány szerkesztőjével, Bertus Barcza Anikó művésztanárral beszélgettünk.

Hagymanó városnézésre is invitál

Egy érdekes kiadványt, a Hagymanó kalandjait foghatják kezükbe a gyerekek és családjukkal bejárhatják Makót, hogy minél jobban megismerjék. - A célunk az volt, hogy a kicsik játékos formában fedezzék fel mindazt, amit a város kínál a számukra - nyilatkozta Bertus Barcza Anikó, a foglalkoztató füzet szerkesztője. A művésztanár hozzátette: ez azért számít újdonságnak, mivel Makóról számos dolog készült már, de olyan, ami a gyerekeknek szól, ez az első.

Hagymanó városnézésre is invitál

A füzet főszereplője Hagymanó, aki egyben a Hagymatikum kabalafigurája is. Számos társa akad neki, így például Hagymanci, Hagyma Koma, Portékata, Barnabás Nyúl, valamint Bucó, Harcsa Bandi és Sügér Sógor. Minden történet, mese, vers, feladat Makóhoz kötődik, a benne szereplő figurák "élőben" is jelen vannak a városban, így a mese szinte életre kel. - A történetek, versek humoros hangvétele, a játékos feladatok lehetővé teszik a könnyen befogadható ismeretszerzést, a helyi és környékbeli gyermekeknek, de az ide érkező turista családoknak is támpontot adhat egy tartalmas kiránduláshoz - sorolta Bertus Barcza Anikó.

Hagymanó városnézésre is invitál

A kis szereplőket Bertus Barcza Anikó és Kedvessy Gabi álmodta meg, a kiadványt Rozsnyai János lektorálta. A füzet pontgyűjtőként is szolgál, ugyanis a felsorolt intézményeket végigjárva úgynevezett hagymapontokat kapnak a kicsik, amiket ajándékokra vagy szolgáltatásokra is beválthatnak. Hogy pontosan ez mit jelent, illetve mit is tartalmaz ez a színes kiadvány, azt Bertus Barcza Anikó itt részletezi:

Hagymanó városnézésre is invitál

Hagymanó városnézésre is invitál

Ábrahám Petra érdeklődve vette a kezébe a Hagymanó kalandjait. - Hagymanónak virágos nadrágja van és mindig mosolyog, sajnos még nem találkoztam vele, de remélem fogok - árulta el a Kálvin téri Református Általános Iskola negyedik osztályosa. Petra jól ismeri Makót, de a füzetnek köszönhetően számos olyan dolgot is megtudott, amiről eddig fogalma sem volt. Így például azt, hogy egyik kedvenc helyének, a Maros-parti kalandparknak Bucó a kabalája. - Szüleimmel, illetve a barátokkal sokat járunk le a strandra, nagyon szeretem, főleg azért, mert fel lehet menni a magasba, a fák közé - tette hozzá a 9 éves kislány.

Hagymanó városnézésre is invitál

Munkatársunktól. K.