2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-10-11 07:07:26

Haditorna diákoknak

Országos Haditorna Verseny az elnevezése annak a programnak, amelyet a honvédelmi miniszter indított útjára 2013-ban, és amelynek célja a társadalom és a honvédelem kapcsolatának erősítése. Ennek szellemében rendezik meg október 11-én, Szegeden a megyei szintű honvédelmi versenyt a középiskolások körében. A versenyszámok az edzettségre és a katonai alapismeretekre épülnek. Csongrád megyében 15 csapat nevezett a megmérettetésre, az ötfős csapatok holnapi küzdelme alapján dől el, hogy melyik iskola csapata jut tovább az országos döntőbe.

Haditorna diákoknak

A kép illusztráció

A kezdeményezés elsősorban a középiskolás korosztályt igyekszik elérni a sport és az egészséges életmód népszerűsítésén keresztül. Az egész országra kiterjedő mozgalom a honvédelem ügyét a lehető legszélesebb körben szeretné megismertetni, és a hozzá szorosan kapcsolódó értékeket közvetíteni.

A versenyeket a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságok szervezik országszerte. A csaknem egész napos haditornát, amelyre Csongrád megye öt településéről 76 diák érkezik, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke nyitja meg délelőtt 9 órakor, a Szegedi Vasutas Sportegyesület komplexumában (SZVSE pálya, Szeged, Kossuth Lajos sgrt. 74/C) . Az eredményhirdetés 14:00 órakor lesz ugyanott, a díjakat is a kormánymegbízott adja át.

Forrás: Varga Márta

kommunikációs vezető