2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-12 20:47:41

Ha nyár, akkor makói utcafórumok

Az elindult építkezésnek köszönhetően a járdák állapotával már nincsen gond, viszont a vízelvezető rendszerekkel annál inkább - derült ki hétfő este azon a makói utcafórumon, melyet dr. Hadik György képviselő körzetében tartottak. Farkas Éva Erzsébet polgármester az idei fejlesztésekről is beszélt a jelenlévőknek.

Ha nyár, akkor makói utcafórumok

Ahogy beköszöntött a jó idő, Makón újból utcafórumokat szervez az önkormányzat annak érdekében, hogy minél szélesebb körben megismerjék a helyiek a fejlesztéseket, beruházásokat, illetve elmondhassák panaszaikat, észrevételeiket. Hétfő este a Bajza utcai iskola előtt várta az érdeklődőket Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a körzet önkormányzati képviselője, dr. Hadik György.

Ha nyár, akkor makói utcafórumok

Elsőként a városvezető ismertette a hamarosan induló beruházásokat. Így többek között szólt az új könyvtár építéséről, a Hagymaház felújításáról, a Páger Mozi és Rendezvényház kialakításáról. Lakossági kérdésként érkezett az, hogy mi lesz a város ivóvízével, hiszen az elmúlt napokban újból téma lett ez a 3,7 milliárd forintos probléma, miszerint nem sikerült ez a projekt. - Addig nem kötünk rá az új rendszerre, míg nem lesz megfelelő a víz minősége - összegzett Farkas Éva Erzsébet és hozzátette, az ügyben vizsgálóbizottságot állítanak fel, mert még mindig nem lehet tudni, kiknek a hibájából történt ez a beruházás.

Ha nyár, akkor makói utcafórumok

A felújítások során szóba került a Bajza iskola is, mely elé a fórumot összehívták. - Nagyon sok szünet után újra élet költözhetett a falai közé, hiszen a Návay iskola diákjainak itt rendeztek be külső oktatási helyszínt - emelte ki Hadik György. A képviselő ennek különösen örült, hiszen egykoron kisdiákként ő is itt tanult. Nem csak az ilyen szervezett találkozókon, hanem a városban összefutva a képviselőktől számos esetben az önkormányzat anyagi helyzetéről kérdeznek a makóiak. Az ezzel kapcsolatos gondolatait Hadik Györgynek itt találja:

Ha nyár, akkor makói utcafórumok

Ha nyár, akkor makói utcafórumok

Mivel az idén 100 millió forintot különítettek el a város járdainak a kijavítására, így a hétfői fórumon most nem merült fel ezzel kapcsolatos gond. Az árkok rossz állapota miatt azonban többen is felszólaltak és segítséget kértek. Így például a Bajza utca egy részében az eldugult aknák miatt nem folyik el az esővíz. A Toldi utcában pedig nincs is kiépítve vízelvezető, a Templom közből ezért akadálytalanul érkezik a víz, a sarkon lévő háztulajdonosok legnagyobb bánatára. Valamennyi észrevételt felírták, s a jelenlévők azt az ígéretet kapták, hogy mindegyiknek utánanéznek és orvosolják.

Ha nyár, akkor makói utcafórumok

Munkatársunktól. K.