2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-05-18 21:50:54

Ha Almási, akkor úszás is

Nevetéstől, kiabálástól és biztatástól volt hangos csütörtökön a makói tanuszoda. Az Almási iskola diákjainak szervezték itt meg harmadik alkalommal az úszó kupát. Az intézményben ez a vizes sportág az egyik legnépszerűbb, heti két esetben is része a testnevelés óráknak.

Ha Almási, akkor úszás is

A mindennapos testnevelés nem csupán abból áll, hogy a tornateremben futkároznak a gyerekek. Ezt nagyon jól tudják a Makói Általános Iskola Almási utcai tagintézményében is, ugyanis itt a diákokat rndszeresen viszik úszni a tanuszodába. Csütörtökön ebben az ismerős környezetben kellett bemutatkozniuk, de most a kíváncsi szülők és testvérek, valamint nagyszülők előtt. Ekkor rendezték meg a harmadik Almási úszó kupát.

Ha Almási, akkor úszás is

Görbe Sándor

Görbe Sándor idén ballag el az Almásiból. - Hát- és gyorsúszás az erősségem, nyolc éves koromban kezdtem el vele komolyabban foglalkozni, eleinte még egyesületi tag is voltam, de most már csak hobbiként űzöm - tudtuk meg a nyolcadikos fiútól. Az úszás mellett előtérbe került nála még a testedzés, heti három alkalommal jár le az edzőterembe. Nem csupán az izmait, hanem a szellemét is fejleszti, ugyanis az Almási Disputa Kör aktív résztvevője. Elmondása szerint nagyon érdekes, hogy kulturáltan lehet vitatkozni. Sándor a József Attila Gimnáziumban matematika-informatika szakon folytatja a tanulmányait, mivel programozó szeretne lenni.

Ha Almási, akkor úszás is

- Nálunk fontos szerepet kap az úszásoktatás, ezt a tornát azért találtuk ki, hogy a gyerekek évről-évre megmutathassák, mennyit is fejlődtek - nyilatkozta Török Renátó. Az iskola testnevelője kiemelte: a tanuszodában hetente két tesi órát tartanak az almásisoknak, ahol természetesen úsznak. A pedagógus szerint ez a sportág komplexen hat a diákokra, hiszen fejleszti az állóképességűket, de jó hatással van a testtartásukra és frissíti a szellemet is.

Ha Almási, akkor úszás is

Az iskolában az úszáson kívül több sportág is kiemelt helyen van. - Mondhatnám, hogy a legfontosabb a labdarúgás, hiszen a városban edzőként dolgozom, de szerintem több labdajátékban is jók a diákjaink - árulta el mosolyogva Török Renátó. Ezeken kívül pedig az atlétikában is megállják a helyüket az almásisok.

Ha Almási, akkor úszás is

Munkatársunktól. K.