2018. január 19. péntek, Sára
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
2°C
Köd / 4°C
szo / 2°C
v / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-02-13 13:56:57

Győzelemmel rajtolt az FKSE-Algyő

Magabiztos győzelmet aratva folytatódott a bajnokság a ContiTech FKSE-Algyő számára. Kiss Olivérék kiváló játékkal tartották hazai pályán a két pontot.

Győzelemmel rajtolt az FKSE-Algyő

A téli alapozást és felkészülést követően az elmúlt hétvégén megkezdhette a bajnokságot az NB I/B Keleti csoportjában szereplő ContiTech FKSE-Algyő. A Tisza-partiak számára hazai mérkőzéssel indult a szezon folytatása, a felsőházban helyet foglaló Békés csapatát fogadták a Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában.

Az előzetes várakozások szoros mérkőzést sejtettek, ám ez inkább csak a meccs első perceire volt jellemző. A hazaiak védelme ugyanis remekül helytállt, ha pedig egy-egy lövés utat is talált a kapu felé, akkor Kiss Olivér volt ellenállhatatlan. A védelem mellett a támadások is ültek, így 7 gólos előnnyel várhatta a fordulás utáni játékrészt a Dankó-legénység.

A második harminc percben tovább nőtt az algyői előny, megesett, hogy tíz is volt a csapatok között. A végén így Dankó Ervin mesternek arra is nyílt lehetősége, hogy mindenkit a pályára küldjön – a játékos meg is hálálták a bizalmat.

Végül 30-22-re nyert a ContiTech FKSE-Algyő. A gárda továbbra is a második helyen áll a tabellán 23 ponttal.

Férfi kézilabda NB I/B, 14. forduló

ContiTech FKSE-Algyő-Békés Drén KC 30-22 (18-11)
Algyő, 350 néző, vezette: Bujdosó, Mihály.
FKSE: KISS O.- Teimel 3, VADKERTI 1, HERBERT, SIMON 4, AMBRUS 2, TÓTH 4. Csere: GERA (kapus) GAZSÓ 2, Kocsis 3/3, Raffai, VALACZKAI 8, Béleczki 2, Molnár, Horváczki 1/1, Szélpál. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 6 ill. 6 perc
Hétméteres: 4/4 ill. 1/1

Dankó Ervin: „Nagyon készültünk a Békés ellen. Tartogattunk meglepetést a számukra, viszont ők nem tudtak meglepni bennünket, ismertük az erősségeiket, amit sikerült kioltanunk. Nem csapott be a megérzésem, valóban jól láttam a győzni akarást a fiúkon. Gratulálok a csapatomnak, mindenki hozzátette a magáét, valóban folytattuk a győri játékot.”

A juniorok számára nem pontszerzéssel indult az év. Igaz a csapat talán az esélytelen nyugalmával várhatta a juniorok között éllovasnak számító Békés elleni csatát. Ezen a találkozón a papírforma érvényesült.

A juniorcsapat az ötödik helyről várja a folytatást 16 egységgel.

ContiTech FKSE-Algyő- Békés Drén KC 21-30 (9-16)
Algyő, Vezette: Horváth, Simó
FKSE: Stavri 1- Petrás 3, Ducza 1, Kocsárdi 3, Teimel 2, Szécsi 1, Engi 3. Csere: Dani (kapus) Szőnyi 4/1, Varga 3, Koller, Kovács, Laczi, Tóth. Edző: Prislinger Tibor
Kiállítás: 12 ill. 14 perc
Hétméteres: 2/1 ill. 4/4

szcs
Fotó: promenad.hu archív