2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-08-10 14:15:38

Győzelemmel rajtolna a Makó

Augusztus 12-én megkezdi az NB III-as bajnokságot a Makó FC. Méhes Tibor tanítványai a szintén újonc Vecséssel nézhetnek farkasszemet. A felkészülésről és a várakozásokról a vezetőedzővel beszélgettünk.

Győzelemmel rajtolna a Makó

Az előző futballszezonban kiválóan szerepelt a Makó FC a Csongrád megyei élvonalban. A csapat a bajnokságot is megnyerte, ezzel pedig esélyük nyílt arra, hogy felkerüljenek a harmadosztályba. Ahogy egy évvel korábban a Mórahalomnak, úgy most a Makónak sem feltétlen kedvezett Fortuna. A hagymavárosiak osztályozóra kényszerültek, ahol felülmúlták a Zala megyei Nagykanizsát, így nyáron az NB III-ra készülhettek a fiúk.

Promenad.hu: Hogy értékeled a felkészülést?

Méhes Tibor: „Kezdjük ott, hogy sajnos mi a többi csapathoz viszonyítva legalább kéthetes csúszásban vagyunk, mert ugye osztályozót kellett játszanunk. Így az erősítést is jegelni kellett egy kicsit, nem tudtuk, hogy a megyei I. osztályban fogunk indulni vagy az NB III-ban. Emiatt már adódott ez a kis csúszás. Azért azt mondom, hogy a Nagykanizsa elleni osztályozót kár lett volna kihagyni, így utólag nézve, szerencsésen jöttünk ki belőle. Egy olyan sportélményt adott a csapat és az én számomra is, ami szerintem meghatározó. Ezután érkeztek a próbajátékosok. Nehéz a felkészülést irányítani, normális felkészülést csinálni úgy, hogy tömkelegével jönnek a próbajátékosok. Ez viszont a mi érdekünk is volt, mert szerettük volna megerősíteni a keretet. Annak ellenére viszont, hogy szombaton kezdődik a bajnokság, még nem mondtunk le arról, hogy szeretnék  egy támadót vagy egy rutinosabb, idősebb játékost igazolni. Valószínűleg ennek az átigazolási hullámnak augusztus 31-ig nem lesz vége. A saját érdekünk, hogy keressünk még olyan játékost, aki segíteni tud minket.”

Kik érkeztek?

Méhes Tibor: „Nyolc játékos érkezett. Verebélyi Konrád kapus, a Dabas-Gyónban védett az elmúlt évben. Tóth Imre visszatérő, saját nevelésű játékosunk volt. Igazából ezt a vonalat próbáltuk követni, hogy minél több olyan futballista maradjon a keretben, akinek van valamilyen kötődése Makóhoz. Így került vissza Babolek Zoltán is, aki az elmúlt félévben Imréhez hasonlóan Vásárhelyen focizott, az előtte lévő félében pedig Cegléden. Ő mindkét helyen szerencsétlen volt, sérülésekkel küzdött. Bajáról igazoltuk Patai Balázst, akit felvettek a Testnevelési Egyetemre, Szegedre, így került hozzánk. a középpályára egy szegedi fiatalember, Lipták Ákos érkezett, aki az elmúlt évet Gyulán töltötte, nagyon tehetséges, jó felépítésű játékos. Soltvadkertről igazoltuk Csupity Istvánt, aki szintén egy fiatal tehetség. István László baloldali védő, Tiszakécskéről jött, neki is van makói kötödése, az édesapja régen itt játszott és ő is volt ifista itt. Kalász Zoli sérülése miatt belső védőt is igazolnunk kellett. Takács János vásárhelyi nevelésű, Békéscsabán is játszott, most Diósdról érkezik belső védő posztra. Az új igazolásokkal bővültek a lehetőségeink.”

Augusztus 12-én kezditek a bajnokságot. Az ellenfél a szintén újonc Vecsés lesz. Mit vársz a meccstől?

Méhes Tibor: „Mondhatjuk, hogy nagyon jó ez a sorsolás, hiszen egy hasonszőrű csapat ellen játszunk. Ők is most kerültek fel, igaz ők szerencsésebbek voltak, nem kell osztályozót játszaniuk. Normálisan, időben tudták kezdeni a felkészülést. Elég jól felkészültünk belőlük. Szombaton megnéztük a Vecsés – Honvéd II. edzőmeccset, képben vagyunk a Vecséssel kapcsolatban. Hogy mit várok? Csak a győzelem elfogadható, semmi más. Itthon, egy új környezetben, egy új stadionban. Azt gondolom, hogy a fiúkkal nagyon várjuk hogy elkezdődjön a bajnokság. Kíváncsi vagyok rá, hogy mire leszünk képesek.”

A Makó FC – Vecsési FC NB III-as mérkőzést augusztus 12-én, szombaton 17:30-tól játsszák a felek.

szcs
Fotó: promenad.hu archív