2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Tiszta / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Sport
Soós Kata | 2017-10-11 06:08:02

Győzelemmel búcsúztunk a selejtezőktől

A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Feröer-szigeteket a Groupama Arénában a vb-selejtezők zárófordulójának keddi játéknapján.

Győzelemmel búcsúztunk a selejtezőktől

Az első játékrészben enyhe hazai fölény érződött, azonban igazán komoly helyzetig nem jutottak Dzsudzsák Balázsék, amit a közönség többször kritikával illetett. A csapatkapitány távolról és szabadrúgásból veszélyeztetett, az Eppel–Ugrai csatárduóból előbbi két fejesével hívta fel magára a figyelmet. Javarészt a vendégek térfelén zajlott a játék, de Gulácsi Péternek, a magyar válogatott kapusának is akadt dolga, amikor a feröeriek eljutottak a kapujáig.

A játékvezető 0–0-ás állásnál fújt bele a sípjába és küldte pihenőre a csapatokat.

A második félidő elején sorra érkeztek szélről a magyar beadások, de említésre méltó helyzetet nem sikerült kialakítani.

A mérkőzés irama egyre inkább leült, pár perces fellángolások jellemezték, azonban a gól nem akart összejönni Bernd Storck csapatának. A 70. perctől a vendégek több helyzetet is kidolgoztak, a mérkőzés egyik legnagyobb lehetősége is a feröeriek előtt akadt, azonban a távolról eleresztett lövés centikkel elkerülte Gulácsi kapuját.

A magyar válogatott nem adta fel a küzdelmet és folyamatosan próbálta nyomás alatt tartani a feröeri védelmet, aminek meg is lett az eredménye. A csereként pályára lépő Böde Dániel a 81. percben megszerezte a vezetést és egyben beállította a végeredményt.

Győzelmével Magyarország harmadik helyen végzett a vb-selejtező B csoportjában Portugália és Svájc válogatottja mögött.

Az évet két barátságos meccsel zárja a nemzeti csapat novemberben Luxemburg és a vb-résztvevő Costa Rica ellen.

Eredmény: Magyarország–Feröer  1–0 (0–0)

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber (Nagy D.), Nagy Á., Pátkai, Dzsudzsák – Eppel (Böde), Ugrai (Sallai)

Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Feröer-szigetek: G. Nielsen – Naes, Gregersen, Baldvinsson, Jónsson  – Vatnhamar, Sörensen (Bartalstovu), Benjaminsen (Hansson), Edmundsson – Joensen, Faerö (K. Olsen)

Szövetségi kapitány: Lars Olsen

Forrás: m4sport.hu