2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Külföldi Hírek
Soós Kata | 2017-05-19 07:28:00

Gyalogosok közé hajtottak New Yorkban

Nagy sebességgel gyalogosokat gázolt egy jármű csütörtökön a New York-i Times Square téren, legalább egy ember meghalt. A sofőr részeg volt.

Gyalogosok közé hajtottak New Yorkban

Visszaeső ittas vezető volt az a férfi, aki járókelők közé hajtott autójával nagy sebességgel csütörtökön New York központjában, a Times Square negyedben – közölte név nélkül egy rendőrségi forrás, utalva arra, hogy a nyomozás még nem zárult le.

A rendőrség szerint a tömeges gázolás nem terrorcselekmény volt, de a biztonság kedvéért bombaszakértőkkel átvizsgáltatták az autót. Miután őrizetbe vették a 26 éves sofőrt, azonnal a férfi alkoholtesztelésébe kezdtek.

Egy 18 éves lány az áldozat

A gázolásnak a New York-i tűzoltóság közlése szerint egy halottja és – a legfrissebb jelentések szerint – 22 sérültje van. Közülük négy állapota válságos, további háromé súlyos. A halálos áldozat egy 18 éves lány. A sérültek között van 13 éves húga.

Több szemtanú elmondása szerint a gázoló nem tűnt józannak. Az egyik sérült szerint azonban az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt. A piros szedánt végül egy lámpaoszlop és egy korlát állította meg.

A rendőrség közölte, hogy a férfi neve Richard Rojas, korábban az Egyesült Államok haditengerészetében szolgált, és hogy New Yorkban, Bronxban lakik. A férfit nemcsak alkohol- hanem drogtesztnek is alávetik. Korábban már kétszer is – 2008-ban és 2015-ben – őrizetbe vették ittas vezetésért.

Az eset a Reuters hírügynökség székhelyétől nem messze történt. A cég egyik újságírója a Twitteren azt írta, az épületet is lezárták.

Egy szemtanú fotót is készített arról, amint az autó a tömegbe hajt.

Forrás: hirado.hu