2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-06-11 09:36:48

Gigaprodukcióban szerepel a Forgatós

Budapesten, a Hősök terén június 17-én és 18-án rendezik meg az Itt élned, halnod kell! nagyszabású bemutatót. A gigaprodukcióban több száz táncos, emellett színészek, kaszkadőrök, pirotechnikusok vesznek részt. Tíz színpadon folyik majd az előadás. A gigaprodukcióban a makói Forgatós Táncegyüttes tagjai is szerepet kapnak.

Gigaprodukcióban szerepel a Forgatós

- Nagy tisztelettel és örömmel vettük Zsuráfszky Zoltán, a Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetőjének, valamint Koltay Gábor filmrendezőnek azon felkérését, miszerint mi is részt vegyünk az Itt élned, halnod kell! című nagyszabású produkcióban - nyilatkozta Doktor László, a makói Forgatós Táncegyüttes művészeti vezetője. A fővárosi Hősök terén június 17-én és 18-án mutatják be ezt a gigaelőadást. Tíz színpadon, összesen 1500 négyzetméteren lép fel több száz táncos, de emellett színészek, lovasok is bemutatkoznak. A még emlékezetesebb látványról pirotechnikusok gondoskodnak.

Gigaprodukcióban szerepel a Forgatós

A produkció ezer évet ölel fel, vagyis ez azt jelenti, hogy a Honfoglalástól egészen az 1990-es rendszerváltásig dolgozza fel hazánk történelmét prózában. zenében és táncban. - Szakmailag is nagy kihívás számunkra ez a felkérés, hiszen az amatőr együttesek közül mi képviseljük egyyedül a vidéket, rajtunk kívül csak budapestiek vesznek részt benne - folytatta Doktor László.

Gigaprodukcióban szerepel a Forgatós

A Forgatósból hat pár táncol majd június 17-én és 18-án a Hősök terén. - Nem csupán a felnőtt tagjaink, hanem a fiatalok közül is néhányan részt fognak venni ebben a produkcióban, ez nagyon jó alkalom arra, hogy megtanulják, milyen is egy ilyen hatalmas bemutató során együtt dolgozni a többiekkel - vette át a szót Doktor-Bagaméri Andrea, a makói együttes koreográfusa. Hogy pontosan milyen feladatot is kaptak a Maros-partiak, azt Doktor-Bagaméri Andreától itt hallja:

Gigaprodukcióban szerepel a Forgatós

Gigaprodukcióban szerepel a Forgatós

A 12 esztendős Csiki Csenge az egyike azon forgatós fiataloknak, aki táncol majd a fővárosban. - Nagyon boldog vagyok, de egyben nagyon izgulok is, hiszen most először fogok ilyen óriási előadáson bemutatkozni - tudtuk meg a lánytól. Csenge elárulta, hogy többek között bottal és gyertyákkal is fel kell majd lépnie. Moravszki Benedek is szerephez jut az Itt élned, halnod kell!-ben. A 16 éves fiú öt esztendeje néptáncol az együttesben. - Osztálytársaknak, barátoknak szóltam, illetve megosztottam az egyik nagyon internetes oldalon is, hogy nézzék a műsort, mivel a televízió is közvetíteni fogja - tette hozzá Benedek.

Gigaprodukcióban szerepel a Forgatós

Munkatársunktól. K.