2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Közlekedési és Kék hírek
Czabarka János | 2018-01-09 08:17:36

Futtatás után ücsörgés

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi nővel és férfival szemben, akik egy intézetben gondozott fiatalkorút szerveztek be prostitúciós tevékenységre.

Futtatás után ücsörgés

A vádirat szerint a vádlottak 2016. év júliusában ismerkedtek meg a fiatalkorúval, akinek felvetették, hogy pénzért mással szexuális tevékenységet végezne-e. A beszélgetés során szóbakerült az is, hogy hogyan oszlana meg közöttük az ebből kapott pénz, illetőleg, hogy egy internetes közösségi oldalon keresztül tartsák a kapcsolatot. Pár nap múlva mindkét vádlott felkereste a fiatalkorú lányt a tartózkodási helyéül szolgáló intézetben, majd a nevelőket megtévesztve azzal, hogy a lány barátai, az intézetet elhagyták. Ezt követően előbb Hódmezővásárhelyre mentek, majd Szegeden béreltek lakást. A megállapodásnak megfelelően 2016. év júliusa és októbere között a vádlottak különböző szexuális tartalmú internetes oldalakon hirdetéseket jelentettek meg, illetőleg a bérelt lakás egyik helyiségét is prostitúciós tevékenység folytatására biztosították. A lakásban 2016. év szeptembere és októbere közötti időszakban több, pontosabban meg nem határozható személynek, vagyoni ellenszolgáltatásért cserébe, szexuális cselekmény végzésére megszerezték a fiatalkorú lányt úgy, hogy a vádlottak egyike intézte a prostitúciós tevékenység folytatására vonatkozó telefonhívások fogadását, a telefonra bejelentkezők megadott címre irányítását, míg a másik vádlott gépkocsival szállította a lakáshoz a fiatal lányt.

A prostitúciós tevékenységért cserébe kapott ellenszolgáltatásokat a vádlottak megszerezték és abból részben magukat kitartatták.

A járási ügyészség a vádlottakat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével, valamint prostitúciót folytató személlyel való kitartással elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

forrás:
Dr. Kopasz Zsolt
főügyész