2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-12-06 18:34:18

Futottak, de nem a krampuszok elől!

Harmadik alkalommal rendezte meg a HSZC Cseresnyés Kollégiuma a Mikulás futást Hódmezővásárhelyen. A kollégisták szerdán, a strand melletti rekortán futópályán rótták a köröket, a legjobbaknak pedig csokimikulás is járt.

Csípős hidegbe indultak le a Cseresnyés kollégiumban élő diákok és nevelőik a strand melletti futópályára szerdán. A legtöbben ezért jól felöltöztek, (mikulás) sapkát húztak kesztyűvel, de van, aki rövidnadrágban kezdte el a bemelegítést az uszoda előtti parkolóban.

Futottak, de nem a krampuszok elől!

Gregus József testnevelő, a Cseresnyés Kollégium egyik nevelőtanára elmondta, hogy a lényeg, hogy lelkes gyerekekkel együtt sportoljanak egy jó forró tea mellett.

Futottak, de nem a krampuszok elől!

"Tanárokként próbáltunk minél több gyereket elhívni egy közös futásra, amin sajnos most csak egy nevelő tudott velük együtt a pályára lépni. A kollégiumban mindent megteszünk azért, hogy a fiatalok mellett ott legyünk és lelkesítsük őket." - mondta a testnevelő.

Futottak, de nem a krampuszok elől!

A hideg ellenére, közel 50 kollégista vett részt az eseményen, amit harmadik alkalommal rendez meg a kollégium. A futás előtt természetesen mindenki bemelegített, nehogy baleset történjen, majd a fiatalok neki láttak az első körnek, ami még nem ment versenyre.

Futottak, de nem a krampuszok elől!

Ennek ellenére többen is úgy neki iramodtak, mintha krampuszok kergetnék őket, de szerencsére nem erről volt szó. A fiúk közti egészséges versenyszellemnek hála, tempósabb kocogásként zajlott le a barátságos örömfutás. Ezek után álltak fel a rajtvonalhoz azok a fiatalok, akik a versenyen indulók listájára is feliratkoztak, hogy egy gigászi küzdelemben mérjék össze tudásukat a legjobbaknak járó jutalomért: a csokimikulásért.

Futottak, de nem a krampuszok elől!

A "rajt" vezényszó elhangzása után kezdődött a futam, a nemes harc a díjakért. Aki nem akart versenyezni, annak már a kezében volt ekkor a forró tea és jó hangulatban beszélgetett a pálya szélén, amíg a többiek izzadtak.

Futottak, de nem a krampuszok elől!

Végül Romik Milán, a Corvin 9. osztályos tanulója ért be elsőként. Milán 3 perc 6 másodperc alatt futotta le az 1 km-es távot. Ez az időteljesítmény még biciklivel se feltétlen sikerülne a legtöbbünknek (a cikk szerzőjének biztos nem). Az egyik legnagyobb csokimikulás büszke tulajdonosa elmondta, hogy rendszeresen szokott futni szabadidejében.

Futottak, de nem a krampuszok elől!

Gregus József később hozzátette, hogy jobb időben, majd szervezni fognak még ehhez hasonló tömegsport rendezvényt. Azon az eseményen, annyi kilométert fognak lefutni majd, ahány éves a kollégium.

Futottak, de nem a krampuszok elől!

n.j.