2017. október 17. kedd, Hedvig
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
25°C
21°C
Tiszta / 25°C
sze / 21°C
cs / 21°C
Zenei hírek
Soós Kata | 2016-09-02 11:20:19

Freddie Mercury emléktáblát kapott Londonban

Emléktáblát avattak fel Freddie Mercury első londoni otthonánál - tudósított a BBC hírportálja.

Freddie Mercury emléktáblát kapott Londonban

A Queen egykori frontembere 1964-ben, 17 évesen költözött családjával a nyugat-londoni Felthamben álló ikerházba, miután elhagyták Zanzibárt. Az énekes az itt töltött évek alatt ismerkedett meg a zenekar két másik tagjával, Brian Mayjel és Roger Taylorral.

Kashmira Cooke, Freddie Mercury lánytestvére szerint a zenész "titokban nagyon büszke lenne és megtiszteltetésnek érezné" a tábla kihelyezését.

Az English Heritage brit örökségvédelmi szervezet úgynevezett kék tábláját (blue plaque) olyan néhai közéleti személyiségek - köztük sportolóknak, politikusoknak, színészeknek - emlékére szokták elhelyezni, akiknek tevékenységét az utókor kiemelkedőnek ítéli.

Mercury szülei, Jer és Bomi Bulsara azután döntöttek Zanzibár elhagyásáról, hogy a terület visszanyerte függetlenségét Nagy-Britanniától.

Cooke szerint a testvére rajzolással és zenehallgatással, különösen Jimi Hendrix muzsikájával töltötte a legtöbb időt a házban.

"Órákat töltött a fürdőszobában frizurájának tökéletesítésével. Akkoriban ez nagyon bosszantott, mivel csak egy fürdőszobánk volt" - idézte fel Cooke.

Mercury akkoriban az Ealing Art College-ban tanult és a Heathrow repülőtéren dolgozott.

A zenész 1991-ben halt meg 45 éves korában. Szeptember 5-én ünnepelné 70. születésnapját.

Forrás: mti.hu