2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-11-03 12:13:26

Fővárosi ellenféllel játszik a HLKC

Az elmúlt hetekben szomszédvári csatákat vívott a NB I/B Keleti csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club. A hétvégén viszont már fővárosi ellenféllel szemben szilárdíthatják meg középmezőnybeli helyüket Török Gabrielláék.

Fővárosi ellenféllel játszik a HLKC

Komoly változások történet az idei szezonban a Pénzügyőr SE háza táján. A fővárosi klub jelentősen átalakult, elsősorban a fiatal tehetségeknek biztosítanak lehetőséget. A gárdából ennek fényében talán hiányoznak a sokat megélt és komoly tapasztalattal, rutinnal bíró játékosok. Ez a szempont mindenképpen a HLKC malmára hajthatja a vizet.

A budapestiek a gyors és dinamikus játékra helyezik a hangsúlyt, így nem vár könnyű összecsapás a Vásárhelyre, ugyanakkor, ha a lányok képesek lesznek azt a játékot hozni, amit az elmúlt hazai meccseken, akkor fontos két ponttal gazdagodhatnak.

Mondani otthon jól megy a HLKC-nek, hiszen négyből három meccset nyertek, ezzel szemben a Pénzügyőr idegenben, Szentendrén tudott pontokat szerezni. A vendég kispad elég hosszú, így a vásárhelyi sikerhez arra is szükség lesz, hogy a szűkebb kerettel bíró hazaiaknál mindenki hadra fogható legyen. Egyelőre úgy néz ki, hogy Németh Kitti játékára nem számíthat a vezetőedző, valamint Mihajlov Maja sem léphet még pályára.

Bartók Csaba vezetőedző: “Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk! A jelenlegi erőviszonyokat tekintve, a tervezett 8.-9. hely megszerzéséhez a Pénzügyőr csapatával lehetünk nagy csatában. Ahhoz, hogy ez a csata nyílt maradjon, a szombati hazai meccsünkön a megszerezhető mindkét pontot itthon kell tartanunk!”

Hódmezővásárhelyi LKC – Pénzügyőr SE
NBI/B Keleti csoportNői felnőtt bajnokság – 8. forduló

2017.11.04. (szombat) 16.00 – Balogh Imsi Sportaréna
Játékvezetők: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly
Versenybírók: Csorba László, Gyuris László

szcs