2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-15 20:08:23

Fotókkal is alátámasztott panasz

Egy panaszos nem bízott semmit a véletlenre, így fotókat is hozott a csütörtök estei makói Vertán-telepi fórumra, hogy azokkal szemléltesse, milyen állapotok is uralkodnak a Juhász Gyula téren. Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gáspár Sándor települési kévpiselő ahogy másoknak, neki is segített.

Fotókkal is alátámasztott panasz

Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtök este a makói Vertán-telepen, pontosabban a Kassai utcai játszótéren tartott lakossági fórumot Gáspár Sándor települési képviselővel. Ebben a városrészben az utóbbi időben számos problémát sikerült megoldani, így például elkészült a kerékpártároló az ideiglenes könyvtár előtt, kicserélték a helyi óvoda nyílászáróit, az Apafi utcában lévő parkolót felszórták fehér kaviccsal, így megszűnt a sár. Emellett mi érdekli leginkább a Vertán-telepieket, mivel fordulnak a képviselőhöz, azt Gáspár Sándortól itt hallja:

Fotókkal is alátámasztott panasz

Fotókkal is alátámasztott panasz

Tóth Bernadett nem csupán elmondta, hanem fotókkal alá is támasztotta a panaszát. - A Juhász Gyula téren évek óta üresen áll egy ingatlan, az állapota folyamatosan romlik, hajléktalanok és bulizó fiatalok is alkalmanként igénybe veszik - sorolta a nő. Az udvara tele van szeméttel, de előtte is rengeteg az eldobált hulladék és a gaz is hatalmas. - Az ingatlan az MNV Zrt. tulajdona, így csak annyit tudunk tenni, hogy levélben kérjük a céget, tegye rendbe, előtte viszont levágjuk a túlburjánzott növényzetet és elszállítjuk a szemetet - válaszolta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Fotókkal is alátámasztott panasz

Igaz Jánosné azt kérte, hogy a Fiume utcában lévő árkot takarítsák ki, illetve betonozzák is ki, mivel bármikor beomolhat. Azt az ígéretet kapta, hogy kitisztítják, valamint megnézik, hogy régi járdalapokkal ki lehet-e bélelni. Mészáros Róbert a Szép utcai kerékpárút veszélyeire hívta fel a figyelmet, mivel az ezt keresztező kis utcákból érkező autósok nem látják a kerékpárosokat. - Tudom, miről van szó, hiszen ebben az utcában lakom, megnézzük, hogy KRESZ-táblák, illetve tükrök kihelyezése segít-e ezen a gondon - mondta Farkas Éva Erzsébet.

Fotókkal is alátámasztott panasz

Vadas Mihály azt örömmel fogadta, hogy ez a városrész is kapott 12,5 millió forintot a járdák rendbetételére, de ebből miért maradt ki az Adriai utca. - Húsz esztendeje még én segítettem lerakni a járdalapokat, mind a mai napig ezeken járunk, jobban mondva, csak járnánk, mert olyan rossz már az állapota, hogy szinte lehetetlen rajtuk gyalogosan közlekedni - vélekedett az idős férfi. Ebben az ütembe sajnos nem fért bele ez az utca, de a járdaprogram jövőre is folytatódik, s remélhetőleg nem 100 milliós, hanem jóval nagyobb keretből - hangzott a válasz.

Fotókkal is alátámasztott panasz

Munkatársunktól. K.