2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-11-06 11:23:34

Fontos kérdések lapulnak a borítékban

A napokban Hódmezővásárhelyen is minden postaládába megérkezik a nemzeti konzultáció kérdőíve. Erről tartott sajtótájékoztatót Dr. Havasi Katalin, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke, illetve Vágó János, önkormányzati képviselő.

Fontos kérdések lapulnak a borítékban

Havasi Katalin a sajtótájékoztatón elmondta, hogy fontos megérteni, hogy mikor a Soros-tervről beszélnek, akkor nem a multi milliárdos élete a fontos, hanem a polgárok élete. Az évi 1 millió bevándorló, a fejenként 9 milliós támogatás és a kerítések lebontása hosszú távon meghatározza mind a gazdasági lehetőségeket, mind az emberek biztonságát.

Fontos kérdések lapulnak a borítékban

Az európai bevándorló országokban azt láttuk az elmúl években, hogy több 100 európai embertársunk élete vált áldozatául terrortámadásoknak. Nem kell messzire mennünk, hiszen a szomszédos Bécsben is a szemérem elleni bűncselekmények másfélszeresére nőttek egy év alatt. Ha lányaink, asszonyaink biztonságára gondolunk, akkor évtizedekre meghatározó az, hogy milyen döntést hozunk” – mondta el dr. Havasi Katalin.

Fontos kérdések lapulnak a borítékbandr. Havasi Katalin

A politikus kitért a gazdaságra is. Elmondta, hogy itt, Magyarországon, Hódmezővásárhelyen megszenvedtük a gyárak bezárását, a munkanélküliséget, az eladósodást. Mi, magyarok dolgoztunk meg azért, hogy a gazdaság erősödjön, a minimálbérek emelkedjenek, és a nyugdíjakat ne eladósodásból, hanem a gazdaság teljesítményéből lehessen javítani, emelni. „Mindezt a munkát tesszük kockára, és nekünk kell eldönteni, hogy újabb eladósodásból támogatjuk a bevándorlókat, vagy a szegényebb honfitársainknak tudunk segíteni abból a megtermelt többletből, ami a munkánk eredménye” – fogalmazott a Fidesz helyi elnöke.

Fontos kérdések lapulnak a borítékban

Vágó János arra biztatott, hogy mindenki töltse ki azt a kérdőívet, amit a napokban megtalálnak a postaládákban. A 4-es választókerületben már többen meg is kapták a borítékokat, amiben megtalálják a kérdőívet, valamint egy válaszborítékot, amiben ingyenesen fel lehet adni a küldeményt.

Fontos kérdések lapulnak a borítékbanVágó János

A nemzeti konzultációt interneten is ki lehet tölteni, a Magyar Kormány honlapján. A papír alapú kérdőíveket november 13-ig minden háztartás megkapja, és november 24-ig lehet visszaküldeni.

Fontos kérdések lapulnak a borítékban

 

Sz.Viktor