2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-03-20 12:48:45

Folyamatosan csökken a bűnesetek száma

A Kisteleki Rendőrkapitányság elmúlt évi teljesítményét kiválóra értékelte mind a szakma, mind pedig a lakosság. Erről beszélgettünk Szabó Zsolt rendőr alezredessel, Kistelek Rendőrkapitányságának vezetőjével a Rádió7 hétfői Napraforgójában.

Folyamatosan csökken a bűnesetek száma

A Rádió7 hétköznap délelőttönkénti magazinműsorában, a Napraforgóban hétről-hétre vendégül látjuk a vételkörzet rendőrkapitányait. Elsőként dr. Lukács János rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány informálta a hallgatókat az elmúlt időszak főbb eseményeiről, kiemelve a migrációs nyomás okozta problémákat, illetve azok megoldására adott válaszokat. Erről itt olvashatnak részleteiben. Majd dr. Harkai István rendőr alezredest, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetőjét láttuk vendégül, aki a kapitányság tavalyi évi teljesítménye kapcsán szinte csak pozitívumokat tudott kiemelni. Ennek a műsornak az összefoglalóját itt találják meg.

Folyamatosan csökken a bűnesetek számaSzabó Zsolt

Ezen a héten a Kisteleki Rendőrkapitányság életébe nyerhettünk bepillantást. A tavalyi év értékelésénél hasonlóan szép eredményeket tudott említeni Szabó Zsolt rendőr alezredes, a kapitányság vezetője. A szakmai értékelést illetően kimagasló teljesítményt produkáltak a kistelekiek, de ugyanez mondható el a lakossági véleményeket tükröző értékelésről is, ahol az ötfokú skálán 4,83%-ot ért el a Kisteleki Rendőrkapitányság.

Folyamatosan csökken a bűnesetek száma

A bűnügyi tevékenység számadatai közül néhány fontosabb: az elmúlt 7 évben most követték el a legkevesebbet a 14 kiemelten kezelt bűncselekmény (emberölés, testi sértés, kiskorú veszélyeztetése, embercsempészés, garázdaság, önbíráskodás, visszaélés kábítószerrel, lopás, rablás, kifosztás, zsarolás, rongálás, orgazdaság, jármű önkényes elvétele) tekintetében, az országban a 3. regisztrált bűncselekmény itt volt, a nyomozás eredményessége az elmúlt 7 évben itt volt a legmagasabb (64,7%), az elmúlt 7 évben tavaly volt a legkevesebb lopás és a második legkevesebb lakásbetörés.

Folyamatosan csökken a bűnesetek száma

Ezeket a mutatókat 2017-ben tovább szeretnék javítani.

Folyamatosan csökken a bűnesetek száma

A bűn- és balesetmegelőzés is kiemelten fontos a Kisteleki Rendőrkapitányság számára. Ennek érdekében bűnmegelőzési előadásokat tartanak, kerékpár regisztrációs programot szerveznek, megrendezik a „Rendőrség Napja” elnevezésű eseményt, amelyen fegyverbemutató és drogprevenciós előadás is megvalósul az EFI-vel, Bakson esélyegyenlőségi napot szerveznek, illetve beindították az Ovizsaru programot is. A külterületeken, tanyán élők biztonságára is kiemelten figyelnek, például a „Házhoz megy a biztonság” és a „Kisebb települések nagyobb biztonságban” elnevezésű programok segítségével. Valamint a balesetek fokozott megelőzése érdekében „Látni és látszani” kampányban vesznek részt, motoros közlekedésbiztonsági napot tartanak, kiemelten figyelnek a vadbelesetek megelőzésére, illetve megszervezik az „Iskola rendőre” programot is.

Folyamatosan csökken a bűnesetek száma

ÉR.