2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-03 17:58:59

Finomra hangolt makói tervek

- Az eredeti óta eltelt 7-8 esztendő, ezért aktualizálni kellett, mondhatni finomra kellett hangolni a Hagymatikum bővítését célzó terveket - fogalmazott hétfőn Csernyus Lőrinc. A makói főépítész, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester és Takács Máté településrendezési szakember a Koronában adott tájékoztatást a fürdőt, valamint a Páger Mozit és Rendezvényházat érintő fejlesztésekről.

Finomra hangolt makói tervek

Több jelentősebb beruházás indul hamarosan Makón, s ezek közül kettőről, a Hagymatikum bővítéséről, valamint a Páger Mozi és Rendezvényház kialakításáról tartottak lakossági tájékoztatót hétfőn a Korona Konferenciaközpontban. - Mind a kettő esetében egy kicsit módosulnak a településrendezési eszközök, s a jogszabályok szerint ezeket véleményeztetni kell a lakosokkal - fogalmazott Takács Máté településrendezési szakember. Elhangzott: a fürdőnél a korábbihoz képest növekedni fog a beépített terület nagysága, emiatt is módosítani kell majd a rendezési tervet.

Finomra hangolt makói tervek

Farkas Éva Erzsébet polgármester röviden vázolta mind a két beruházást. - Korábban egy konzultáció keretében is kikértük a makóiak véleményét, mi mindent szeretnének látni a bővítés után, s ezek közül több elem is bekerült a tervekbe, így péládul a több öltözőszekrény, az áttekinthetőbb információs rendszer, nagyobb árnyékolók, jóval több fa, kültéri termálmedence, megnövelt élményelemek, illetve bővített éttermi szolgáltatások - sorolta a városvezető. A Páger Mozi és Rendezvényház kapcsán elmondta: nem csak filmszínház, hanem nagyterem, különféle méretű klubszobák, bisztró is helyet kap a létesítményben, valamint esetlegesen egy tornacsarnokot is hozzáépítenek, amennyiben lesz rá forrás.

Finomra hangolt makói tervek

A Hagymatikum új kültéri elemének látványterve

Csernyus Lőrinc, a város főépítésze röviden arról adott tájékoztatást, mit is jelent ez a módosítás. - A lényeg, hogy az eredeti tervezés óta eltelt 7-8 esztendő, s emiatt aktualizálni kellett számos dolgot, jelentősebb változtatásról nincs szó, mondhatni ez nem más, mint egy finomhangolás - összegzett a főépítész. Csernyus Lőrinc ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Finomra hangolt makói tervek

Finomra hangolt makói tervek

A tájékoztatók után szót kaptak az érdeklődők is. Egyetlen egy jelenlévő, Varga János véleményezett. - Még 2003-ban váltottam meg az első bérletemet a régi fürdőbe, s egészen 2016-ig rendszeres vendége voltam a létesítménynek, egy esztendeje azonban a lábamat se tettem be a Hagymatikumba, mert nincs megfelelő úszómedencéje, az úszást nem hagytam abba, csak átjárok Szegedre - panaszolta a nyugdíjas férfi. Varga János azt szeretné, hogy a bővítés során létesített 33-szor 25 méteres medence tényleg az úszást szolgálná. - Nagyon remélem, hogy elnyeri a tetszését az új létesítmény, hiszen mind a magyar, mind az uniós elvárásoknak megfelelően alakítjuk ki - válaszolta Farkas Éva Erzsébet polgármester. Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: kollégái szigorúan betartatják a szabályokat, vagyis megfelelő helyet és körülményeket biztosítanak az úszóknak, így reméli, hogy Varga János újból a törzsvendégük lesz.

Finomra hangolt makói tervek

A fürdő új szárnya ilyen lesz a mostani belső udvar felől nézve

Munkatársunktól. K.