2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-11-08 11:03:15

Fidesz: Nem kérünk a migránsokból!

A magyar háztartások nagy többségébe eljuttatták a nemzeti konzultációs kérdőívet, s ennek kapcsán a Fidesz makói szervezete szerdán figyelemfelkeltő akciót kezdett. A piac főbejáratánál felállított standjuknál elmondták az arra járóknak, miért fontos, hogy kitöltve visszaküldjék a migrációval foglalkozó ívet.

Fidesz: Nem kérünk a migránsokból!

A makói piac Deák Ferenc utcai bejáratánál szerdán állította fel a Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi szervezete a standját. - Ezt annak érdekében tettük, hogy felhívjuk az erre járók figyelmét arra, miért is fontos, hogy a napokban a postaládájukba bedobott nemzeti kérdőívet kitöltsék és visszaküldjék - nyilatkozta Czirbus Gábor. A párt helyi szervezetének elnöke kiemelte: ha minél többen elutasítják a kötelező kvótarendszert, akkor a magyar kormány Brüsszelben a tárgyalások során azzal érvelhet, hogy ez nem csak politikusok akarata, hanem több millió állampolgáré is.

Fidesz: Nem kérünk a migránsokból!

Czirbus Gábor

- A makóiak a 2016 októberében nagyon jól teljesítettek az illegális bevándorlással kapcsolatos népszavazáson, a véleménynyilvánítás nagyon fontos, hiszen ezzel a lakosok felhatalmazzák arra a kormányzatot, hogy további lépéseket tehessen ebben az ügyben - folytatta Czirbus Gábor. Az elnök kifejtette: a határtól néhány kilométerre élők sokkal jobban átérzik az illegális bevándorlás veszélyeit, mint az ország belsejében lévők. Újságírói kérdésként elhangzott: szükség van-e újabb kerítés építésére a román határon, miután lezárták a szerb szakaszt? - Nagyon jól működik a határőrizet, sikerül mindig elfogni a migránsokat, a kormány képes megvédeni a lakosokat, s amennyiben az látszik, hogy erre fokozottabban van szükség, akkor megteszi a megfelelő lépéseket - válaszolta Czirbus Gábor.

Fidesz: Nem kérünk a migránsokból!

- Szörnyű volt figyelni a híradásokban a manchesteri tragédiát, melynek következtében fiatalok haltak meg egy támadás során, s ezt elsősorban nem politikusként, hanem apaként mondom, hiszen egy szülő számára elviselhetetlen, ha egy koncertre igyekvő gyermeke soha többé nem térhet haza - fogalmazott Czirbus Gábor. - Ezért sem értünk egyet a kötelező betelepítési kvótával, mivel az a cél, hogy mi, magyarok határozhassuk meg azt, kivel szeretnénk a későbbiekben együtt élni, s ezt ne Brüsszelből erőszakolják ránk - tette hozzá az elnök.

Fidesz: Nem kérünk a migránsokból!

- Az a tapasztalatom, hogy a makóiakat nagyon foglalkoztatja ez a téma, hiszen lakossági fórumokon rendszeresen felmerül a migráció kérdése, emellett nemrég a városunkban tartott ezzel kapcsolatban előadást Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő és zsúfolásig megtelt a Korona Konferenciaközpont földszinti nagyterme - sorolta Czirbus Gábor. A kitöltött konzultációs kérdőíveket november 24-ig lehet postára adni. Aki elektronikus formában kíván véleményt mondani, az a wwww.nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon teheti meg.

Fidesz: Nem kérünk a migránsokból!

Munkatársunktól. K.